Cum să îngrijiți corect încălțămintea din piele întoarsă

Adesea ne confruntăm cu problema îngrijirii încălțărilor din piele întoarsă. De regulă, acest tip de încălțăminte nu este indicat să fie purtat zilnic, este mai potrivit să fie purtați la ocazii speciale.

În acest articol vă prezentăm câteva trucuri care să vă ajute să îi oferiți încălțămintei dvs din piele întoarsă grija necesară, ca să vă servească pe o perioadă îndelungată și pentru a le păstra aspectul și textura.

Pielea întoarsă și umiditatea

Încălțămintea din piele întoarsă nu iubește umiditatea. Apa ar putea strica aspectul încălțămintei, îi deteriorează structura țesăturii iar petele de apă sunt imposibil de scos.

Cel mai simplu mod de a face față umidității:

— hârtie, de preferință hârtie de ziar, care este pusă în încălțăminte la temperatura camerei.

Dacă totuși purtați aceste încălțări pe vreme umedă sau pe spate, este mai bine să cumpărați un spray protector, pentru a proteja materialul de apă și alte elemente care l-ar putea deteriora.

Curățarea încălțămintei din piele întoarsă

Îndepărtarea prafului este, de asemenea, o procedura foarte importantă, fără de care, încălțămintea își va pierde din culoarea și va deveni mai ștearsă.

În timpul verii, îngrijirea este foarte simplă:

— Puteți îndepărta praful cu o cârpă moale.

Dacă trebuie să vă spălați încălțămintea, puteți să o spălați cu apă călduță și cu un burete. Alegeți un burete special pentru a evita deteriorarea materialului.

Se recomandă curățarea încălțămintei în direcția țesăturii, cu o perie specială. Peria pentru piele întoarsă are două părți, una din cauciuc, iar cealaltă din fire metalice. Pentru a curata încălțămintea din piele întoarsă, începeți cu partea delicata, iar apoi folosiți partea metalică.

După curățare, se usucă într-un loc cald, dar departe de dispozitivele de încălzire – pielea întoarsă nu se va usca.

În timpul iernii, ne confruntăm adesea cu sarea care se depozitează pe încălțăminte. De fapt, există o soluție simplă care îndepărtează sarea − acidul acetic:

— Înmuiați peria în soluție de acid acetic de 6% și îndepărtați ușor toate petele.

Revitalizarea

Există o metodă simplă de revitalizare a culorii pantofilor din piele întoarsă atunci când aceasta capătă un aspect șters:

— Țineți pentru câteva secunde deasupra unui vas cu apa clocotită și se răsucește pe toate părțile.

— Dacă aveți un generator de aburi, acest proces este cu mult mai simplu.

Recuperarea culorilor

Ce se întâmplă dacă încălțămintea începe să se decoloreze?

Culoarea o puteți restabili cu ajutorul cafelei, care poate fi aplicată cu atenție pe pantofi cu o perie.

După ce se usucă, scuturați-o. Pentru a restabili culoarea pantofilor din piele întoarsă aplicați un spray pentru restabilirea culorii.

Încălțămintea din piele întoarsă necesită îngrijire constantă. Dacă urmați aceste sfaturi, aceasta vă va servi mult timp!