Cum să îngrijești ”copacul dolarului” (zamioculcas) astfel încât să înflorească și să crească activ: sfaturile florarilor

Zamioculcas a devenit o plantă foarte populară în ultimul timp. Dar multe gospodine care o preferă nu cunosc cum să o îngrijească astfel încât să aibă parte de flori frumoase și lucioase. Să vedem secretele specialiștilor.

Zamioculcas este o plantă suculentă perenă cu frunze stridente și lucioase. E adevărat că ea înflorește destul de rar, în schimb culorile florilor sunt mai puțin obișnuite: de la un verde deschis la un maro cu spadice palid. O astfel de înflorire poate fi obținută printr-o îngrijire corectă a plantei.

Redacția noastră vine cu un șir de recomandări, care vă vor ajuta să obțineți o floare frumoasă și sănătoasă.

Cum se îngrijește zamioculcas

1. Pregătiți un sol ideal pentru plantă. Faceți rost de sol universal și adăugați în el un agent de afânare bogat în substanțe minerale. Pentru zamioculcas puteți folosi sol pentru cactuși.

2. Folosiți un ghiveci cu găuri de drenaj și umpleți-l la 1/4 cu argilă expandată. Răsădiți planta în ghiveci și nu o udați în următoarele trei zile.

3. Pe timp de vară zamioculcas se udă o dată la 2 săptămâni, cu condiția că solul se usucă complet.

4. Țineți planta într-un loc luminos, ferit de acțiunea directă a razelor solare.

5. Procurați fertilizator pentru plante ornamentale.

6. Zamioculcas iubește să fie stropită. Faceți asta o dată la 2 săptămâni.

7. O dată pe lună se recomandă să îi faceți baie: puneți floarea în cadă, acoperiți solul cu folie de plastic și stropiți-o cu apă de duș.

8. O variantă ideală ar fi substratul alcătuit din nisip, perlită și argilă expandată, pe care îl puteți găsi în magazinele specializate ca fiind destinat cactușilor și plantelor suculente.

9. Planta se înmulțește destul de simplu: îndepărtați un segment de tubercul cu o parte din frunze. Tuberculul nu se seamănă prea adânc în sol, practic el trebuie să fie puțin la suprafață.

10. Zamioculcas este o plantă foarte rezistentă la lipsa de apă. Tuberculul masiv din sol și frunzele mari, acoperite cu un fel de ceară, mențin apa în interior. Respectiv planta nu are nevoie de multă udare. Pe timp de vară puteți uda planta o dată la 2 săptămâni, iarna – o dată pe lună. Condiția e ca în momentul udării suprafața solului să fie uscată.

Îngrijiți planta zamioculcas pentru a vă bucura de frumusețea ei!