Cum să îndepărtați petele vechi de pe mobilierul preferat?

Chiar dacă și păstrăm grijuliu mobilierului tapițat, oricum, cu timpul poate deveni semnificativ murdar, ceea ce face ca utilizarea acestuia deja să nu ne mai fie pe plac. Dar nu vom arunca lucrurile la gunoi, doar din acest motiv. Iar curățarea chimică de către profesioniști a unei canapele, fotoliului sau un scaun tapițat poate fi destul de costisitoare. Oare este posibil să rezolvăm problema de sine stătător?

Astăzi, drag cititor, echipa noastră vă va spune cum să curățați mobilierul în condiții casnice într-un mod curios și neobișnuit, dar foarte accesibil. Încercați numaidecât acest truc, ca să redați un aspect nou și îngrijit mobilierului dvs preferat.

Cum curățați mobila? 

Pentru a pregăti un produs de curățare universal pentru mobilierul tapițat, va trebui să luați 2 sticle cu pulverizator, a câte 0.5 L, bicarbonat de sodiu, detergent lichid, acid citric și apă.

Turnați 5 linguri de bicarbonat de sodiu într-o sticlă. În cealaltă sticlă – aproximativ 5 lingurițe de acid citric, apoi turnați aproximativ 2-3 linguri de detergent lichid.

Acum turnați a câte 300-350 ml de apă în fiecare sticlă, puneți capacul și agitați bine conținutul. Soluțiile de curățat sunt gata. Acum trebuie doar să utilizăm corect soluțiile, pentru ca mobilierul să devină curat.

Mod de utilizare

Pentru a curăța mobilierul, mai întâi pulverizați abundent soluția din sticla cu bicarbonat de sodiu pe suprafața murdară. Este posibil ca pulverizatorul să se înfunde. De aceea, puteți stropi pur și simplu cele mai murdare sau pătate locuri al mobilierului.

Acum trebuie să pulverizați deasupra lichidul din cea de-a doua sticlă cu acid citric, astfel încât bicarbonatul de sodiu și acidul citric să înceapă reacția chimică. Spuma rezultată va dizolva cu ușurință chiar și cea mai dificilă pată de pe mobilier și tot ce mai rămâne de făcut este să ștergeți murdăria cu o cârpă umedă.

Rămâne doar să lăsați mobilierul să se usuce și puteți să vă lăudați celor dragi cât de inteligent și aproape gratuit ați reușit să reîmprospătați mobilierul, curățând-ul de murdăria enervantă, pete grase și chiar surprizele lăsate de iubita voastră pisică.

Într-un mod atât de simplu puteți curăța nu doar mobilierul de pete, ci și interiorul automobilului. Această metodă eficientă și ieftină vă va ajuta cu siguranță de mai multe ori. Chiar și lucrătorii profesioniști din curățătoriile chimice nu vor crede ochilor lor, când vor vedea un rezultat atât de uimitor.