Cum să curățați rugina și depunerile de calcar de pe orice suprafață în mai puțin de 30 de secunde

Să vă dezvăluim un secret. De acum încolo cada și vasul de toaletă vor străluci de curățenie cu ajutorul unui produs pe care l-am descoperit recent.

Se pregătește foarte simplu și costă de 25 de ori mai puțin decât produsele din comerț. Îl folosesc pe toți prietenii noștri. Încercați și nu veți regreta.

Vom folosi niște produse pe care le avem în casă pentru eliminarea ruginii, este vorba despre amoniac și soluția de peroxid de hidrogen care se vinde în farmacii.

Pregătim soluția:

— Luați un vas de sticlă (un borcan de 0,5 de litru ) și clătiți-l bine;

— ștergeți-l bine cu șervețele de hârtie sau cu un prosop;

— purtați mănuși de cauciuc;

— turnați 100 de grame de amoniac în borcan;

— adăugați atent în amoniac 50 grame de peroxid de hidrogen;

— amestecați soluția agitând vasul;

— puneți puțină soluție pe o cârpă curată;

— curățați locurile unde se depune rugina;

— lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătiți cu apă.

Metode simple și ingenioase pentru o curățenie ca la carte!

Ne-am propus să vă ușurăm viața și să vă propunem câteva metode noi de curățenie.

1. Cum să curățați cele mai murdare obiecte din baie. Perdeaua veche din baie va arăta ca nouă dacă veți prelucra toate zonele murdare, galbene și de mucegai cu o soluție din părți egale de peroxid de hidrogen și apă. Pentru a curăța periuțele de dinți de microbi, înmuiați-le timp de o oră în oțet apoi clătiți-le cu apă. Lăsați buretele de baie timp de o oră în apă fierbinte și oțet într-un raport de 1:1 și apoi clătiți bine cu apă.

2. Cum să curățiți cada. Pentru eliminarea depunerilor, a petelor galbene este foarte efectiv peroxidul de hidrogen. Pulverizați soluția pe suprafața căzii, lăsați să acționeze timp de o jumătate de oră și apoi clătiți bine cu apă caldă. Puteți curăța cu ușurință cada dacă veți presura bicarbonat pe suprafața ei și după câteva minute să turnați oțet. După aceasta curățați suprafața cu ajutorul unei perii și apoi clătiți cu apă caldă. Cu ajutorul acidului citric obișnuit veți putea curăța petele galbene de pe cadă. Puneți un pachet de acid la un pahar de apă și aplicați, cu ajutorul unui burete, pe suprafața căzii și lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Apoi clătiți cu apă caldă. Pentru a curăța depunerile de calcar, utilizați o soluție de oțet și sare. Amestecați ingredientele într-un raport de 1: 1 și curățați cada.

3. Cum să curățați vasul de toaletă. Acesta va străluci, dacă veți utiliza praf de muștar, acid citric și amidon de porumb luate în părți egale. Pentru a curăța și a reîmprospăta toaleta, puteți pregăti niște bile: 1-2 bile, aruncate în vasul de toaletă, nu numai că vor dezinfecta vasul, dar vor răspândi și un miros plăcut. Veți avea nevoie de: – 1 pahar de bicarbonat, – 1/4 cești de acid citric, – 1/2 linguriță de oțet, – 1 lingură de soluție de peroxid de hidrogen de  6%,- 15-20 picături de ulei esențial preferat. Preparare: se toarnă bicarbonatul într-un bol, se adaugă acidul citric. În cel de-al doilea bol amestecați oțetul și peroxidul și turnați foarte lent acest lichid peste amestecul uscat. Adăugați uleiul esențial și formați cu lingura biluțe mici pe care va trebui să le puneți pe hârtie de pergament și să le lăsați la uscat timp de cel puțin 6 ore.

4. Cum să curățați rosturile. Puteți scăpa de murdăria și de mucegaiul de pe pereții băii cu ajutorul parafinei albe. Pentru aceasta trebuie să prelucrați cu parafină de mai multe ori locurile cu pricina. Acest lucru va curăța și va proteja rosturile de mucegai și de murdărie. Puneți niște bicarbonat pe o periuță de dinți veche înmuiată în apă și curățați locurile murdare. După curățare clătiți suprafața cu apă caldă. Amestecați apă caldă cu peroxid de hidrogen în proporție de 2:1. Cu o perie sau cu un burete curățați rosturile dintre gresie și faianță. Nu este obligatoriu să clătiți.

5. Cum să curățați faianța. Luați 15 grame de acid citric și diluați-l cu un pahar de apă caldă. Spălați cu această soluție faianța și gresia. Apoi clătiți cu apă curată. Dacă suprafețele sunt prea murdare, curățați-le cu oțet. Pulverizați oțetul, lăsați-l să acționeze timp de 10 minute și clătiți cu apă. Ștergeți apoi suprafețele cu o cârpă moale din microfibră. Această metodă nu numai că va curăța, dar și va dezinfecta.

6. Cum să curățați mașina de spălat rufe. Se recomandă să faceți acest lucru o dată la 3 luni. Mașina de spălat se curăță cu ajutorul acidului citric. Puneți 60 de grame de acid în compartimentul pentru detergenți și alegeți ciclul de spălare la cea mai înaltă temperatură. Pregătiți o soluție care vă va curăța perfect mașina e spălat. Veți avea nevoie de: – 2 cești de oțet, – ¼ ceașcă de bicarbonat de sodiu, – ¼ cană de apă, – burete. Preparare: amestecați într-un bol apa cu bicarbonatul. Turnați această soluție în compartimentul pentru detergenți. Turnați oțetul în cuva mașinii de spălat. Alegeți un ciclu normal de spălare. La finalul ciclului ștergeți cu o cârpă toate garniturile de cauciuc și ușa, lăsați ușa deschisă.

7. Cum să curățați aragazul. Curățai grăsimea de pe aragaz cu ajutorul unei radiere. Această metodă este folosită de angajații serviciilor de curățenie. Puteți curăța aragazul  și cu ajutorul sucului de lămâie. Stoarceți sucul de lămâie, ștergeți aragazul și lăsați să acționeze timp de 15 minute apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

8. Cum să curățați cuptorul. Pentru aceasta veți avea nevoie de  un pahar de amoniac și de un litru de apă. Încălziți cuptorul la 150 de grade și opriți-l. Puneți pe grătarul inferior un vas cu apă fierbinte, pe cel superior un vas cu amoniac. Închideți ușa cuptorului și lăsați-l să se răcească până dimineața. Adăugați în vasul cu amoniac câteva lingurițe de detergent și o jumătate de pahar cu apă caldă și curățați cuptorul.