Cum să faci un antreu mic să fie confortabil și funcțional: 5 idei impresionante de la un designer olandez!

Antreul nu este doar o încăpere de trecere care unește celelalte odăi ale unui apartament, așa cum tind să considere mulți. Ci este un spațiu pe deplin funcțional, care nu trebuie nici într-un caz să fie plasat pe ultimul loc atunci când este vorba de reparație și reamenajări. În țările europene, antreul nu este neglijat și este considerat o odaie în toată legea. Doar imaginați-vă: abia ați intrat în apartament, dar deja puteți să vă bucurați de confortul și frumusețea casei. Și pe dată oboseala și indispoziția dispar! Antreul poate fi folosit ca o odaie separată, dar e posibil de extins alte odăi din contul acestuia. Important este ca fiecare centimetru să fie folosit cu chibzuială, mai ales dacă este vorba de un apartament nu prea spațios.

Idei de design al antreului

Stocarea și păstrarea lucrurilor

Ar părea că nu poate fi nimic neobișnuit, căci, de obicei, antreurile sunt ocupate de lucruri precum biciclete, încălțăminte și altele de acest gen. Însă, suprafața antreului trebuie folosită rațional, motiv pentru care vă recomandăm să instalați dulapurile de-a lungul pereților.

Suprafața unui antreu este suficient de mare pentru a instala dulapuri încăpătoare, rafturi și tumbe. Există opțiuni de instalare a dulapurilor și pentru antreurile cu suprafață mică. Iar datorită asortimentului variat de fațade, poate fi creat orice gen de interior, de altminteri, foarte practic. De asemenea, în cazul unui antreu mic există și opțiunea decorării pereților cu oglinzi pentru a crea efectul de mărire a spațiului.

Spațiul destinat replanificării

Spațiul antreului poate fi folosit pentru a extinde spațiul celorlalte odăi sau chiar a bucătăriei. Este important ca aceste modificări să fie planificate bine, iar lucrările să se desfășoare în conformitate cu normele admisibile. Întrucât anume înlăturarea greșită a pereților devine cauza fisurilor în pereții clădirilor sau, chiar a prăbușirii acestora.

Așa cum antreul nu este considerat o încăpere locativă, se admite extinderea suprafeței camerei de baie din contul acestuia. Doar că este cazul să luați în calcul faptul că această replanificare necesită hidroizolarea podelei din antreu, pentru a proteja apartamentul inferior de umiditate.

Spațiul pentru inspirație

Ce poate fi mai minunat decât o bibliotecă personală sau o expoziție de artă? Anume antreul este acea încăpere din casă ce poate fi transformată într-un loc de inspirație și contemplare. Dulapurile cu cărți ocupă puțin spațiu, de asemenea, pot fi folosite și rafturile pentru cărți.

Vă recomandăm să folosiți nuanțe deschise pentru pereți, mobilier sau rame pentru tablouri, pentru a mări vizual spațiul antreului. De asemenea, puteți să vă jucați cu luminozitatea, pentru a sigura mai multe surse de lumină naturală, astfel încăperea va arăta mai spațioasă. Mai departe, totul ține de imaginație și preferințe: lumânări, plante, statuete, etc.

Garderoba

Dacă odăile din apartamentul dumneavoastră sunt mici și nu vă doriți să le supraîncărcați cu dulapuri, este o opțiune ideală să folosiți antreul sau o porțiune din acesta pentru a amenaja o garderobă. Un loc de stocare a lucrurilor poate fi organizat așa cum vă doriți. Cea mai bună variantă este dacă antreul este poziționat între dormitoare, așa veți putea să păstrați toate lucrurile în garderobă, nu într-un spațiu privat cum este dormitorul.

Loc pentru tehnica de uz casnic

Plasarea tehnicii de uz casnic într-un apartament micuț se dovedește de multe ori a fi o problemă. Dacă frigiderul își găsește loc la bucătărie, atunci pentru mașina de spălat, mașina de spălat vasele și altele de acest gen e mai dificil să găsiți un loc potrivit. Există o soluție: instalați mașina de spălat în antreu.

Este o opțiune legală, iar dacă aveți posibilitatea să vă conectați la toate rețelele de inginerie necesare, atunci puteți amenaja o mini-splălătorie chiar în antreul dumneavoastră. Pentru economisirea spațiului, puteți instala mașina de spălat în dulap. Această opțiune vă va permite să ascundeți într-un mod optim tot echipamentul pentru spălare, iar pe rafturi să păstrați toate cele necesare, inclusiv coșul pentru rufe și detergenții.

.

Sursa: Строительство дизайн, Casă Design Interior