Cum să desfundați chiuveta foarte ușor cu ajutorul unei sticle de plastic. O idee minunată!

Chiar dacă nu aveți la dispoziție vreun produs special pentru desfundarea țevilor și nici ventuza salvatoare, există o soluție.

Veți avea nevoie doar de un PET (cu o capacitate de 1.5 – 2 litri, nu mai mic), de foarfece sau de un cuțit și de o panglică sau de ață groasă sau de un ochi exact  Și, desigur, de următoarele instrucțiuni.

Pasul 1: desenăm

Scoateți eticheta de pe PET și legați-l cu un fir sau cu o panglică groasă pentru a obține o spirală. Puteți face acest lucru și fără șabloane, desenând o spirală, ca în imagine. Dar țineți cont de faptul că spațiul dintre liniile desenate trebuie să fie cam același, deoarece spirala trebuie să fie rezistentă și elastică.

Pasul 2: decupăm

Tăiați PET-ul de-a lungul conturului, de sus în jos. Din plasticul mai rigid din partea inferioară se taie o cheotoare mică, pe care să o puteți ține ca să vă fie comod.

Pasul 3: adăugăm „dinții”

De-a lungul întregii spirale, la intervale aproximativ egale, faceți crestături, niște incizii cu foarfecele. Pentru a face acest lucru, țineți foarfecele sub un unghi de 45 de grade.

Pasul 4: testăm cum funcționează

Într-un mod atât de simplu ați realizat un șarpe pentru a putea desfunda țevile. Acum, ținându-l bine, introduceți spirala în orificiul de scurgere, rotiți-o atent în sensul acelor de ceasornic și scoateți-o cu toate „surprizele” care au provocat înfundarea chiuvetei.