Cum să deosebiți un chinez de un japonez sau un japonez de un coreean. Un sistem simplu care soluționează această dilemă…

Atunci când un european întâlnește reprezentanți ai raselor mongoloide, acesta involuntar exclamă: „Ei sunt toți la fel”. Iar dacă vă aflați mai mult timp printre ei, îi veți putea deosebi câte puțin, însă nu și rasele între ele. Chinezi, japonezi, coreeni – ei toți seamănă între ei la prima vedere.

Chinezii

lzf/Shutterstock.com

Chinezii se deosebesc de ceilalți asiatici prin forma feței mai rotundă și pomeții mai lați. Se spune că chinezii seamănă mai mult cu pisicile, iar japonezii cu peștii. Cea mai întunecată piele este o altă trăsătură a chinezilor, de aceea lor nu le place să se bronzeze.

Comportamentul chinezilor este, la fel, diferit. Turiștii chinezi sunt gălăgioși, îndrăzneți, brutali și foarte neliniștiți. După părerea multor naționalități, ei sunt în topul celor mai inculți turiști.

Japonezii

maroke/Shutterstock.com

Ei au forma feței alungită, pomeți bine evidențiați și ochi mari. Nasul iese în evidență mai mult decât la chinezi. Ei pot fi deosebiți și prin culoarea pielii. Este de culoare mai deschisă. Japonezele și japonezii accentuează acest efect prin produse cosmetice care înălbesc.

Japonezii sunt reținuți și manierați. Se poartă liniștit și inteligent.

Coreenii

miya227/Shutterstock.com

La auz

Vorbirea chinezilor este conformă principiului tonului, iar coreenilor la place să pună accent pe sfârșitul frazei. Au o vorbire binevoitoare, iar limba japonezilor este monotonă și surdă.

După haine

Stilul vestimentar al chinezilor este asemănător cu asortimentul de pe site-ul Aliexpress, adică foarte divers și dezordonat. Japonezii, în schimb preferă hainele stilate și scumpe. Ei se deosebesc prin gustul lor rafinat. De exemplu, seara puteți vedea o chinezoaică în pijama, iar o japoneză nu va ieși niciodată astfel din casă. Coreenii în acest caz sunt pe la mijloc: pe chinezi i-au întrecut, iar pe japonezi nu i-au ajuns.

Nu vă îngrijorați. Uneori chiar și reprezentații acestor popoare pot să se confunde între ei. Dacă doriți să îi deosebiți mai bine, încercați să-i cunoașteți mai bine. Astfel vă veți îmbogăți cunoștințele despre cultura lor.