Cum să cureți tigaia de depuneri astfel încât să strălucească de curățenie

E suficient să folosești tigaia nouă de 2-3 ori ca să vezi deja primele depuneri de grăsime. Ce gospodină a putut evita această situație? Sau alt scenariu: tigaia veche e acoperită toată de depuneri, dar îți e milă să o arunci.

Natalya Danko / Shutterstock.com

Redacția noastră a găsit o metodă cu ajutorul căreia puteți obține o tigaie strălucitor de curată fără prea mult efort. Nu uitați să ne spuneți și ideile dvs. în comentarii!

Curățarea tigăii

Veți avea nevoie de

— 5 litri de apă

— 100 g de sodă calcianată

— 100 ml de adeziv siliconic (sau sticlă lichidă)

— 100 g de muștar praf

Instrucțiuni

1. Îmbrăcați mănuși și deschideți geamurile.

2. Puneți apa pe foc, iar când începe a fierbe adăugați pe rând toate ingredientele, amestecând bine conținutul.

3. Cufundați complet tigaia în soluția care fierbe. Dacă mânerul tigăii este din plastic, înlăturați-l în prealabil.

4. Fierbeți tigaia timp de 15-20 de minute. Dacă depunerile sunt foarte vechi, va fi nevoie de până la o oră de fierbere.

5. Opriți focul și scoateți tigaia. Roadeți suprafața tigăii cu un cuțit, burete de metal și detergent de vase. Nu va fi nevoie de un efort prea mare, căci depunerile se vor înlătura foarte ușor.

Important: această metodă poate fi folosită în cazul tigăilor din fontă, aluminiu sau dural.

Măsuri împotriva depunerii de grăsimi

După o astfel de curățare tigaia nu va mai avea proprietățile antiaderente asigurate de stratul de grăsime. De aceea tigaia trebuie prelucrată suplimentar.

Sea Wave / Shutterstock.com

Iată câteva metode:

1. Ungeți toată suprafața tigăii cu ulei vegetal și puneți-o pentru 30 de minute în cuptor preîncălzit la 200 de grade. Apoi scoateți tigaia, lăsați-o să se răcească și mai repetați odată acest truc.

2. Presărați sare pe suprafața tigăii și puneți-o pe foc mediu pentru 20-30 de minute, amestecând conținutul. Apoi lăsați tigaia să se răcească și ungeți-o pe interior cu ulei vegetal.

Pentru un efect maxim evitați să folosiți tigaia timp de 24 de ore.

Orice gospodină își dorește să aibă parte de o ordine ideală în bucătărie. De acum înainte depunerile de pe tigăi nu vor mai fi o problemă pentru dvs.!