Curățarea eficientă a rosturilor de la gresie și faianță este un semn de întrebare aproape pentru fiecare gospodină. Deseori produsele de curățare din comerț sunt scumpe, dar mai puțin eficiente. De această dată vă propunem să folosiți doar ingrediente naturale care nu vor dăuna nici sănătății dvs., nici mediului înconjurător.
Curățarea rosturilor
Aveți nevoie de
- 7 pahare de apă
- jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu
- o treime de pahar de suc de lămâie
- o pătrime de pahar de oțet
Mod de utilizare
- Amestecați toate ingredientele.
- Aplicați pasta pe rosturi, lăsați puțin să acționeze.
- Frecați cu o perie, apoi clătiți.
Sfaturi utile
5 înlocuitori naturali ai produselor chimice
- bicarbonatul de sodiu
- praful de muștar
- săpunul de rufe
- oțetul
- sarea de lămâie
- praful de dinți
Toate acestea vor înlocui cu succes orice produs de curățare din comerț. Natural și eficient.
1. Săpunul de rufe
Este un produs natural și ecologic, cu proprietăți antibacteriene. Soluția de săpun curăță orice suprafață (vesela, pardoseala, chiuveta, camera de baie etc.). Săpunul de rufe dezinfectează și ucide microbii. Cele mai bune săpunuri sunt cele preparate după rețetele vechi, iar nu cele cu diferite adaosuri, deoarece nu are aceleași proprietăți. Este hipoalergic și inofensiv pentru om. Săpunul de rufe este alcalin și respectiv curăță rapid și calitativ murdăria.
2. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru spălarea vaselor și curățarea oricăror suprafețe.
Bicarbonatul de sodiu nu este toxic, îndepărtează foarte bine murdăria și redă luciu suprafețelor.
Îndepărtează eficient depunerile de ceai, cafea.
Paharele și vasele din sticlă vor străluci dacă le veți curăța cu bicarbonat. Diluați 2 lingurițe de bicarbonat în 2 litri de apă. Puneți vasele în această soluție și lăsați-le să se înmoaie.
Bicarbonatul curăță cratițele emailate dacă interiorul acestora s-a îngălbenit.
De asemenea, curăță perfect blatul de bucătărie, suprafața frigiderului și cuptorul cu microunde. Îndepărtează petele de pe tacâmuri.
Desfundați țevile cu o soluție de 1 parte de bicarbonat de sodiu, 1 parte de sare și 2 părți de oțet. Turnați această soluție în țeavă și lăsați să acționeze 15 minute, apoi turnați apă fierbinte. Această soluție poate fi utilizată pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute din chiuvetă.
Bicarbonatul îndepărtează cu succes mirosul neplăcut din frigider. Puneți 3 linguri de bicarbonat într-o farfurie și puneți-o în frigider.
Nu uitați să curățați coșul de gunoi și toaleta cu bicarbonat. Dacă veți curăța obiectele cu bicarbonat de sodiu și săpun de rufe, acestea vor fi curate și dezinfectate.
3. Oțetul de masă
Oțetul de masă este un produs de înălbire minunat, omoară microbii și diluează grăsimile.
Oțetul are proprietatea de a îndepărta mirosurile (de exemplu, după prepararea peștelui, bucatelor grase, curățarea usturoiului etc.). Turnați puțin oțet în tigaie și puneți-o la foc mic, mirosurile neplăcute vor dispărea rapid.
Dacă coșul de pâine are un miros neplăcut, ștergeți-l în interior cu o lavetă înmuiată în oțet.
Vasele de grăsime se spală mai ușor dacă adăugați în apă puțin oțet.
Dacă ați ars mâncarea, turnați oțet ca să acopere fundul vasului și lăsați pe noapte. Dimineața veți îndepărta foarte ușor arsura.
Turnați într-un pulverizator apă cu oțet și veți putea curăța interiorul cuptorului cu microunde, vasele emailate, aragazul.
Clătiți fructele cu oțet, acesta este un bun dezinfectant. Acest truc este util în special vara, atunci când poate crește riscul de infecții intestinale.
Tocătoarele pot fi o sursă benefică pentru microbi, de aceea dezinfectați-le cu soluție de apă și oțet.
Depunerile de calcar din ceainic se îndepărtează foarte ușor cu ajutorul oțetului. Turnați oțet în apă și fierbeți.
Dacă amestecați oțet cu sare, veți obține un scrub foarte bun. Puteți curăța suprafețele mai murdare.
4. Praful de muștar
Acesta poate înlocui produsele degresante. Presărați puțin praf pe o farfurie murdară de grăsime sau orice alt vas, adăugați apă cală și farfuria se va spăla de minune chiar și în apă rece.
5. Sarea de lămâie
Este inamicul nr. 1 al depunerilor de calcar din ceainic și mașina de spălat. Puneți o linguriță de sare de lămâie în apa din ceainic și fierbeți. Pentru a curăța mașina de spălat puneți câteva lingurițe de sare de lămâie și programați-o la un ciclu cu temperatură maximă, fără înmuiere prealabilă.