Cum să cultivi lalele, narciși și zambile și să le faci să înflorească în toiul iernii

Nu mai este o problemă dacă nu ai reușit să plantezi în această toamnă bulbii de lalele, narciși și zambile, ci este o ocazie perfectă de a face aceste flori să înflorească pe timp de iarnă în casa ta. Trebuie să recunoaștem că este un adevărat miracol să înflorească flori de primăvară la tine acasă, în timp ce pe geam vezi cum viscolește și totul e înghețat.

Citește în materialul ce urmează cum poți să cultivi bulbi de flori, astfel încât aceștia să înflorească iarna.

Pentru a cultiva lalele în timpul iernii nu este nevoie să deții o seră. Totul este mult mai simplu.

Luați un ghiveci obișnuit pentru flori și umpleți-l cu sol de grădină (sau chiar cu nisip). Plantați bulbii de lalele, unii lângă alții, presând solul în jurul lor. Chiar și într-un ghiveci mic vor încăpea în jur de 20 de bulbi.

Udați bulbii, dar fără a exagera. Puneți ghiveciul într-o pungă de celofan, lăsând o deschizătură mică pentru ca aerul să pătrundă. Plasați ghiveciul în frigider pe raftul cel mai de jos și lăsați-l acolo până în momentul în care veți avea nevoie de bulbi. O dată sau de două ori pe săptămână verificați dacă solul nu prinde mucegai (desfaceți punga de plastic, în acest caz) sau nu se usucă (ocazional, turnați câte un pic de apă). Într-o lună jumate, două, bulbii vor da rădăcini, iar din pământ vor ieși răsaduri.

Din acest moment, ghiveciul trebuie scos din frigider și pus la un loc unde urmează să înflorească, proces în care florile își vor lua toate substanțele nutritive necesare, nu din sol, ci din bulbi.

În 2 săptămâni și jumătate, pe fereastra dumneavoastră va apărea un minunat buchet de lalele. Viteza de creștere poate fi reglată: dacă aveți nevoie de lalele pentru o sărbătoare ce se apropie cu pași repezi, atunci puneți ghiveciul într-un loc mai călduros, vor înflori mai repede, însă frunzele vor fi palide și alungite și florile se vor trece mai repede.

Deci, rețineți, cu cât florile vor avea o perioadă mai lungă de înflorire, într-un loc răcoros și luminos, cu atât mai luminoase și mai puternice vor fi, și vor trăi mai mult timp.

Pentru o ocazie, tăiați florile și dăruiți-le. Sau puteți să le dăruiți împreună cu ghiveciul.

De asemenea, puteți planta brândușe, brebenei, flori de Scilla sau Puschkinia.

Aceste plante, după ce stau în frigider, înfloresc în mai puțin de o săptămână și veți putea vedea cu ochii dumneavoastră cum înflorește un adevărat pat de flori de primăvară într-un simplu ghiveci.