Cum puteți confecționa niște covorașe originale din hainele vechi

Dacă până acum credeați că hainele vechi sau cele pe care ați hotărât să nu le mai purtați sunt bune de aruncat, veți rămâne surprinși să aflați că ele pot fi folosite ca materie primă pentru confecționarea unor covorașe de mai mare frumusețea.

Pentru confecționarea acestor covorașe nu este nevoie de utilaje speciale cum ar fi războiul de țesut, ci numai de dorința de a crea ceva frumos cu propriile mâini.

Un covor asortat cu mobilierul din casă va decora nu doar pragul din holul locuinței Dumneavoastră, dar poate fi așternut atât în ​​zona patului, cât și lângă fotoliul preferat.

1.

Cea mai mare dificultate în tricotarea unui astfel de covor sunt firele. Pentru a le obține veți avea nevoie de mai multe tricouri vechi tricotate, care ar fi bine să fie de o singură culoare și textura. Tăiați tricourile în așa mod ca să obțineți niște fâșii cu lățimea de 1,0-1,3 cm, apoi uniți-le între ele și faceți un ghem din „firele” obținute.

2.

Luați niște andrele cu diametrul dorit (cel mai probabil va fi nr. 9 sau nr. 10) și începeți să tricotați cu punct de elastic simplu 2X2. Apoi continuați să tricotați conform modelului pe care l-ați ales.

3.

La sfârșit ascundeți firul cosându-l pe partea din spate a covorului.

4.

Și lăsați-vă picioarele să se bucure de acest covoraș cald!

5.

Modelul texturat, unicitatea produsului și căldura mâinilor Dumneavoastră se vor combina perfect în acest covor.

6.

Sperăm că articolul nostru v-a trezit dorința de a încerca să reciclați hainele vechi transformându-le în superbe covorașe multicolore.