Cum să citești pe fața unui om – 6 sfaturi privind limbajul semnelor!  

Limbajul semnelor: ce puteți afla despre o persoană doar într-o secundă? Vom răspunde la această întrebare pe exemplul vedetelor. Datorită mimicilor faciale, a gesturilor și posturilor puteți afla mai multă informație despre o persoană decât credeți. Mai ales dacă știți la ce să atrageți atenție!

Mulți oameni au învățat să-și controleze vorbirea, timbrul vocii. Dar, numai profesioniștii sunt capabili să explice și și să își controleze expresiile faciale și gesturile. Aceștia sunt cei, care au fost învățați de ani de zile, prin multiple antrenări. Există chiar și o știință specială, numită fiziognomonie.

Să aruncăm o privire la gesturile vedetelor și să aflăm ce ne demonstrează acestea. 

1. Degetul arătător situat chiar lângă față. 

Degetul arătător, care este situat în zona feței, prezintă o concentrare la ceva serios. În acest moment, persoana se gândește profund, chiar e ”în sine”. Dacă alătură vârfurile degetelor mare și arătător, înseamnă că persoana se află într-o stare de concentrare. Se gândește la tot, chiar până la cele mai mici detalii. Dacă vedeți că o persoană își atinge buzele cu degetul, se simte nesigur și are nevoie de protecție, cere ajutor. Degetul arătător la gură indică naivitate, zăpăcire și neînțelegere.

2. Privire în direcția ”de sus în jos” și ”de jos în sus”.  

În această poziție, capul persoanei este înclinat ușor înainte, în timp ce privirea e pătrunzătoare. De multe ori pisicile obraznice privesc așa oamenii. Luăm această poziție când vrem să ne arătăm dorința de a fi de folos. Așa se subliniază smerenia, atenția către interlocutor.

Experții spun că astfel de priviri (de jos în sus) se observă adesea la oamenii secreți și cei ce caută numai profit din orice. În plus, oamenii agresivi își privesc ”victimele” în acest fel.

Privirea de sus în jos demonstrează superioritate. Acesta este modul în care privesc asupra unei persoane atunci când vor să arate o poziție dominantă. În mod automat, alții încep să perceapă o astfel de persoană ca arogantă, dacă deseori folosește acest gest.

3. Dacă o persoană își aranjează hainele, părul. 

Toate gesturile care vizează îndreptarea părului, hainelor, au un singur scop. Persoana dorește să-i fie pe plac celor care sunt alături. Nu neapărat să fie de gen opus.

Toată viclenia femeii, fie că-și accentuează șoldurile, fie că și-a dezgolit frumos picioarele grațioase, toate acestea sunt gesturi menite să atragă atenția bărbaților. Pentru bărbați, acestea vor fi gesturi care vizează îndreptarea cravatei sau a sacoului.

4. Dacă persoana cu care vorbiți își freacă unele părți ale corpului, femeile își ating grațios părul. 

Adesea, cu astfel de gesturi, persoana spune că ascunde ceva. Nesinceritatea dă naștere la dorința de a se atinge de anumite părți ale corpului sau a părului. În plus, astfel de gesturi indică la oboseală, lipsă de interes față de conversație. În mod inconștient, persoana caută să se distragă într-un fel sau altul.

5. Dacă persoana stă cu picioarele prea distanțate. 

Astfel, persoana se afirmă, luând o postură mai stabilă. Își dorește subconștient să arate mai mare și tare. Toate animalele fac acest lucru atunci când simt pericol, încearcă să devină mai mari. Nu ne sunt străine obiceiurile animalelor.

O stimă de sine ridicată este dovedită de postura picioarelor sau, mai bine zis, de direcția degetelor de la picioare. Dacă picioarele sunt îndreptate spre exterior, persoana are o încredere puternică în sine. Slăbiciunea și frica, este demonstrată de persoanele cu direcția degetelor picioarelor spre interior. Dacă o persoană are obiceiul să stea periodic în degete, este un semn al unei personalități agresive. Astfel de oameni nu sunt autocritici.

6. Brațele încrucișate 

Poziția brațelor încrucișate ajută o persoană să se simtă mai sigură. Un semnal similar este și ținutul mâinilor împreunate în față. Acesta este un fel de barieră și postură de protecție. E convenabil pentru unii să gândească în acest fel, se retrag în ei înșiși și se ”îndepărtează” de lumea exterioară. Fetele uneori se apără inconștient plasând o geantă de mână între ea și interlocutor. Aceste tehnici ajută la păstrarea calmului.

Ați observat astfel de gesturi la dvs sau la alte persoane?  Credeți că caracteristicile posturilor și a gesturilor descrise de oamenii de știință coincid cu realitatea? Așteptăm cu drag comentariile dvs.