Cum să arăți superb după 50 de ani? 15 secrete descoperite de dna Twiggy!

Este vorba de Twiggy, modelul care în anii ’60 făcea senzații cu silueta sa extrem de slabă. Astăzi ea are peste 60 de ani, iar după încheierea carierei de model ea s-a dedicat în totalitate femeilor care au trecut de vârsta tinereții.

Ea a scris o carte dedicată femeilor trecute de 40 de ani, în care a făcut o mulțime de recomandări, de la alegerea sutienelor până la aspecte psihologice și emoționale ale vieții femeilor.

Înaintarea în vârstă nu înseamnă renunțare la stil

“Moda ne servește pe noi, nu noi o servim pe ea” – afirmă Twiggy. “Cu cât suntem mai în vârstă, cu atât mai bine trebuie să ne alegem îmbrăcămintea!”. “Eu nu le înțeleg pe femeile care sunt deprimate din cauza vârstei lor și nu o pot accepta nicidecum. A fi femeie în vârstă nu înseamnă să nu fii frumoasă!” – afirmă cu tărie fostul model.

Mânecile sunt în centrul atenției

Primul lucru care trebuie să se schimbe odată cu vârsta sunt mânecile. Cumpărați modele cu mâneci în falduri și cu mâneci libere, care pot fi ridicate până la cot. Ele au un aspect plin de feminitate.

Dacă preferați tricourile de tip T-shirt, optați pentru modele cu mâneci mai lungi decât cele obișnuite.

Tricourile cu mâneci strânse arată bine mai ales atunci când sunt purtate sub rochie sau cămașă.

Extrem de reușite pentru această vârstă sunt cămășile și hainele pentru femei însărcinate.

Tricourile

Eu aleg doar tricouri din bumbac 100%. Pentru piele acestea sunt mult mai sănătoase decât tot felul de stofe gen lycra și elastan.

Tricotajele

Tricotajele sunt o alegere perfectă pentru femeile în vârstă! Ele pot ascunde micile imperfecțiuni ale pielii sau surplusul de kilograme, accentuând totodată avantajele siluetei. Eu le recomand tuturor să aibă în garderobă un cardigan, care se asortează minunat cu blugii și cămășile.

Blugii

Eu nu am renunțat la blugi, important este să îi alegi corect. Iată câteva recomandări:

  • Nu avem nevoie de talie joasă. Blugii și așa au obiceiul de a coborî puțin, mai ales atunci când ne așezăm.
  • Blugii pentru gravide sunt o alegere foarte bună, căci accentuează burtica într-un mod grațios.
  • Îmi plac blugii velvet și orice modele cu linii verticale.
  • Dacă nu puteți găsi un model potrivit pentru dvs., probabil blugi pentru bărbați, care se așează bine pe unele tipuri de siluete feminine.
  • Dacă nu vă place cum arată blugii în partea de sus, combinați-i cu o cămașă lungă sau cu un cardigan.
  • Probați neapărat blugii înainte de a-i cumpăra.
  • Mie nu îmi plac buzunarele din spate la blugi, de aceea aleg modele care nu au astfel de elemente.

Fustele

Redescoperiți fustele țigănești! Ele vor ascunde tot ce vă jenează în propria siluetă. Ele pot fi combinate cu un tricou drăguț și o centură lată sau cu un pulover în perioada rece a anului.

În ciuda prejudecăților, fusta creion este și ea o alegere bună pentru femeile în vârstă. Dacă aveți o siluetă ceva mai plinuță, fusta creion va arăta chiar atrăgătoare pe dvs.!

Lungimea ideală pentru fustă este până la genunchi, iar dresurile cu care o asortați trebuie să fie netransparente.

Dresurile

Eu nu mai am nici măcar o pereche de dresuri transparente sau de culoare nude, în schimb am o colecție întreagă de o singură culoare: violet, levănțică, jad, bordo, ciocolată…

Pantalonii

Pentru garderoba femeii pantalonii sunt uneori mai importanți decât fustele. Și chiar dacă dvs. nu purtați deloc așa ceva, cel puțin o pereche de pantaloni clasici negri trebuie să-și găsească loc în garderoba dvs.

Încălțămintea

Cizmele de tip cowboy m-au salvat de multe ori. Ele pot fi purtate atât cu blugi, cât și cu fuste (mai ales cele țigănești). În plus ele sunt foarte comode, iar aspectul lor original vă va scoate în evidență oricând.

Și cizmele clasice sunt o alegere binevenită. Puteți opta atât pentru modele cu toc înalt, cât și cele cu toc mic.

Mocasini și balerini

Îmi plac și bocancii de tip bărbătesc, iar mocasinii și balerinii sunt alegerea perfectă pentru sezonul cald.

Frumusețea nu se supune nici timpului, nici vârstei. Fiți voi înșivă!