Cum să arăți stilat și scump: culoarea ce înfrumusețează și înnobilează!

Ați auzit despre culoarea TAUPE? Poate că și n-ați auzit despre ea, dar ați văzut-o sigur! Această nuanță este foarte populară în designul vestimentației și nu numai. Pe scurt, în română termenul îl putem descrie ca Grej, însă este o culoare care are multe nuanțe, fiind greu de definit și de descris exact. Cât de straniu n-ar fi, dar acest cuvânt tradus din latină însemnă cârtiță, care are o blană de o culoare gri-maro. Italienii pretind ca provine de la „topolino” – șoricel. Vorbitorii de limba germană o vor recunoaște sub numele de ”braungrau”. Am pregătit o selecție de poze, care vă vor ajuta să faceți cunoștință cu această culoare, ce este un adevărat trend al sezonului:

1.  Nuanțele culorii Taupe:

– Gri-maroniu

– Nuanță deschisă a cafelei

– Maro deschis cu accent de violet

– Gri deschis cu accente maro

– Taupe bordo

– Taupe roșu

– Cafeniu rece

2. Culoarea Taupe în vestimentație și încălțăminte.

3. 

4.  Taupe este o culoare ce are în componență preponderent gri și maro. În funcție de pigmenții folosiți și cât are în compoziție nuanța de gri sau maro, ajunge să îmbrace diverse tonuri – de la deschis spre închis.

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. Culoarea Taupe în make-up și vopsirea părului.

11. 

12. 

13. 

14. 

15. 

16. 

17. 

18. 

19. 

20. 

21. Culoarea Taupe în designul de interior.

22. 

Culoarea este laconică, dar nu pare plictisitoare sau banală. Chiar și cei ce nu iubesc culoarea gri, se îndrăgostesc de Taupe. Originalitatea acestei culori constă în faptul că e cameleonică, datorită faptului că are enorm de multe nuanțe. Pornește de la maro închis până la nuanțe foarte deschise de bej-gri, chiar cu nuanțe ușoare de roz. Întâlnim în sezoane diferite și nuanțe diferite – de la rozaliu-bej-gri, până la mov-bej-gri sau cu pigmenți de albastru (chiar și cu albastru petrol).

Ați ales deja nuanța preferată din culoarea Taupe? Așteptăm cu drag comentariile dvs.