Cum să arătați bine în fotografii: experiența unei femei nefotogenice!  

”Pe parcursul unui an din viața blogului meu, am distrus sute de fotografii…Imaginile din seria ”așteptări vs realitate” din colecția mea pot fi folosite ca un ajutor vizual pentru dvs, cum să nu pozați în fața camerei. Dar este important să puteți transforma fotografiile dvs nereușite în imagini frumoase. Asta și vom învăța astăzi.

Când doriți să faceți o fotografie exact, ca pe stânga, dar rezultatul e ca întotdeauna:

Postura corectă

Poza ”picior rupt” sau ”mâini agresive pe șolduri” – este necazul aproape tuturor fotografiilor. Este important să reușiți ”înainte să se apese pe buton” să luați o poziție avantajoasă pentru a arăta puțin mai înaltă în obiectiv, puțin mai slăbuță și mai spectaculoasă.

Fotografia din stânga poate fi corectată ușor, punând piciorul în față puțin, îndreptat spre obiectiv. Această poziție alungește ușor silueta și o face mai slabă. Un cadru bun, la prima vedere, dar este stricat iremediabil de punga de plastic. Aceste pungi sunt niște ucigași profesioniști a frumuseței și stilului: chiar și cea mai elegantă geantă se va pierde pe fundalul lor.

Sfat: Coaseți sau comandați o geantă de pânză neutră la un atelier și purtați-o pe umăr. Cu siguranță va arăta mai bine decât punga de plastic.

Cele mai dificile posturi pentru fotografii sunt în poziția șezând, dintre care cea mai răspândită este ”picior peste picior”.

Ea este și cea mai ”periculoasă”: uitați-vă cum din cauza unghiului greșit, piciorul meu s-a transformat într-unul uriaș. Fotografia din dreapta este mult mai reușită – picioarele arată elegant chiar și în adidașii masivi. Când vă fotografiați în timp ce ședeți lateral sau puțin întors, nu uitați de spatele drept.

O postură prea banală sau strictă, ca în fotografia din stânga, nu va înfrumuseța pe nimeni. Aruncați o privire la fotografia de alături: un ușor ”voal de mister”, o înclinare ușoară a capului, privirea nu este îndreptată direct spre obiectiv…Deci, ce vedem? E o imagine mai liberă și mai relaxată. După părerea mea, diferența dintre fotografii este evidentă.”

Iar dvs vă considerați o persoană fotogenică? Cum preferați să pozați? Așteptăm comentariile cu drag.