Cum să amenajăm eficient o bucătărie mică: top 30 de idei excelente

Vă pare că bucătăria Dumneavoastră nu este deloc confortabilă doar pentru faptul că e de dimensiuni prea mici? Vă vom demonstra imediat că pentru confort nu contează dimensiunile.

Orice femeie visează la o bucătărie spațioasă! Cu toate acestea, nu suntem toate la fel de norocoase. Dar ar trebuie oare să vă faceți sânge rău din cauza acesta? Vă propunem să încercați să vă transformați bucătăria astfel încât să vă simțiți în ea mereu fericită.

Oricât de mult v-ar plăcea un mobilier expus în magazin, nu este pentru bucătăria Dumneavoastră, dacă este prea voluminos. Pentru o bucătărie mică ar trebui să optați doar pentru un mobilier compact și funcțional.

La momentul actual apar tot mai multe idei noi de design; există multe opțiuni pentru mobilierul de bucătărie, chiar și pentru cele de dimensiuni mici. Observați în următoarea imagine: suprapunerea suprafețelor permite utilizarea ambelor economisind, în așa mod, spațiul nostru prețios.

Separați locul de gătit cu o arcadă și veți obține un loc de luat masa.

Zona bucătăriei poate fi ușor separată de cea pentru a lua masa fără a fi nevoie de pereți. Acest set de mobilă, de fapt, este o insulă de bucătărie cu toate adaptările necesare.

Într-o bucătărie mică mobilierul ar trebui să fie nu doar compact, dar și funcțional. În asemenea caz nu veți încărca spațiul cu obiecte inutile, care se pot ascunde foarte ușor în dulapuri.

Într-un spațiu mic nu ar trebui să fie irosit nici un centimetru. Locul de lângă pervazul ferestrei poate fi ușor transformat într-o zonă de luat masa.

Dacă doriți pervazul mai poate deveni și suprafață de lucru. Apropo, este foarte plăcut să admirați între timp împrejurimilor frumoase.

Nu încercați să includeți într-un spațiu mic un colțar de bucătărie, deoarece acesta nu se potrivește pentru toate tipurile de bucătărie. De multe ori acest set de mobilă are nevoie de mult mai mult spațiu decât o masă mică cu scaune.

Utilizați la maximum spațiul din zona de acces la bucătărie. Aici se pot păstra multe obiecte din bucătărie,  eliberând astfel spațiul principal.

Barul într-o bucătărie mică nu constituie un detaliu în plus, ci o suprafață suplimentară de lucru și, la necesitate, o zonă de luat masa.

Dacă lipsa spațiului este o problemă mare, utilizați acest model mai neobișnuit de masă. Arată non-standard, aproape că nu ocupă spațiu și este foarte comodă.

La momentul actual nu ne putem imagina cum ar fi o bucătărie fără aparate de uz casnic. Pentru Dumneavoastră aspectul cel mai important este ca aceste aparate să ocupe un minim de spațiu. Cea mai bună soluție este tehnica încorporată.

Dacă nu este posibil să includeți tehnica încorporată, încercați să lăsați suprafețele de lucru libere. De exemplu cuptorul cu microunde poate fi suspendat sau păstrat într-un dulap.

Cel mai adesea suprafața de lucru a bucătăriei este aglomerată cu tot felul de dispozitive de care avem nevoie. La momentul actual, din fericire, există diferite sisteme care ne permit păstrarea borcănașelor cu condimente, agățarea prosoapelor și păstrarea tuturor ustensilelor de bucătărie.

Mesele glisante sunt indispensabile într-o bucătărie mică. Nu ne încurcă și pot fi folosite în orice moment.

Încercați să vă asigurați că mobilierul Dumneavoastră este echipat cu astfel de sisteme de stocare. Sunt convenabile, compacte, nu stau la vedere și sunt mereu la îndemână.

Astfel de dulapuri universale pentru depozitarea tuturor tipurilor de obiecte de bucătărie sunt pur și simplu de neînlocuit într-o bucătărie de dimensiuni mici.

Același scop îl au și aceste sisteme din mobilierul unei bucătării moderne.

Organizator pentru produsele în vrac: un nou gadget modern pentru bucătărie. Va fi apreciată de orice doamnă, dar mai ales de cele care au bucătăria nu foarte spațioasă.

Această placă de tăiere retractabilă este un accesoriu ultra-modern. Gospodinele sunt încântate de ea!

Considerați că nu există gadget-uri noi? Încercați să amenajați totul în așa mod încât și ușile dulapurilor din bucătărie să fie funcționale.

Nu vă fie frică să lăsați și câte ceva la vedere. Dacă veți organiza corect spațiul, obiectele de bucătărie nu vor strica aspectul general, ci mai degrabă îl vor completa.

Dacă preferați că în bucătărie toate lucrurile să aibă locul lor, atunci utilizați asemenea dulapuri comode unde va fi loc pentru toate obiectele.

Unele doamne nu se pot împăca cu faptul că cineva ar putea să le invadeze spațiul din bucătărie. Dacă sunteți una dintre aceste gospodine, separați zona de lucru de bucătăria principală. Familia Dumneavoastră va înțelege imediat că nu sunt oaspeți prea doriți pe teritoriul acesta.

Un caz mai trist ar fi atunci când zona de bucătărie nu permite amenajarea unei zone de luat masa. În acest caz încercați să faceți în așa mod ca bucătăria să fie foarte funcțională și comodă.

Dacă aveți o familie mică nu este nevoie să cumpărați un aragaz mare pentru gătit. Unul mic cu două arzătoare va fi suficient.

Bucătăria Dumneavoastră va părea mult mai spațioasă dacă mobilierul va avea suprafețele lucioase. Acestea au proprietatea de e extinde vizual spațiile.

Suprafețele reflectante vor face ca bucătăria să pară mai luminoasă, mai spațioasă și mai confortabilă.

Optați pentru o intrare la bucătărie mai neobișnuită, astfel dimensiunile acesteia vor rămâne pe fundal.

Încercați să organizați spațiul astfel încât să aveți totul la îndemână. Este foarte comod.

O bucătărie mică și confortabilă nu este doar un mit. Aceasta are foarte multe avantaje. Gospodinele experimentate o vor aprecia neapărat.