Cum să amenajăm coridorul: 8 modele minunate, de la care cu greu îți dezlipești privirile

La prima vedere poate părea straniu, dar coridorul ar putea avea mai multe funcții decât să asigure pur și simplu legătura dintre camerele din apartament. Aici puteți amenaja o bibliotecă sau o galerie de artă.

Noi am găsit mai multe exemple interesante de transformare a acestui spațiu mic și un pic cam straniu.

1. O pată luminoasă

Coridorul poate deveni o pată luminoasă a întregului apartament. În unele locuințe coridorul deseori mai are și rolul de antreu, metodă aceasta fiind deosebit de actuală anume în asemenea cazuri. Culoarea ar trebui să fie una care se găsește în fiecare cameră, doar că în coridor puteți utiliza o nuanță mai strălucitoare sau mai intensă a acesteia.

2. Un covor stilat

Dacă experimentul cu culoarea vă pare foarte îndrăzneț, puteți juca cu nuanțele sau cu ornamentele covorului. Dacă doriți să distrageți atenția de la ceva anume, trebuie să alegeți un model care bate la ochi sau unul mai neobișnuit, atunci când doriți, însă, să adăugați un pic de dinamism, pentru aceasta va fi perfect un covor cu ornamente în formă de zig-zag.

3. O galerie foto

Deseori se întâmplă ca fotografiile de familie să fie adunate de-a lungul anilor în albume și pe flash carduri, dar un loc pentru a decora pereții cu ele nu se prea găsește. Și aici vă vine în ajutor coridorul, care poate deveni o pânză excelentă pentru galerie. Pentru a face spațiul să arate elegant și să nu fie supraîncărcat, e bine să alegeți o nuanță deschisă pentru pereți și să puneți fotografiile în rame de culori închise.

4. Tapete ca din reviste

Coridorul, probabil, este o cameră în care este mai ușor sa faceți reparație sau să-i reînnoiți interiorul. Acest fapt este posibil deoarece aici este mai puțin mobilier și transformarea sa nu necesită foarte mulți bani. De exemplu în coridor se poate schimba des finisajul, înlocuind vopseaua cu niște tapete elegante ca de pe coperta unei reviste moderne de design.

5. Pardoseală originală

Această metodă se poate realiza în câteva moduri, atunci când se pune pardoseala sau când se reînnoiește. În primul caz trebuie să selectați nu numai plăcile de parchet, ci să combinați 2-3 culori care se vor combina bine una cu cealaltă. Dar pentru a reîmprospăta spațiul, podeaua poate fi pur și simplu vopsită. Arată neobișnuit și interesant și mai oferă și un anumit dinamism spațiului.

6. Lămpi suspendate

Mulți luptă cu tavanele joase din interior, iar unele persoane se simt straniu în camerele cu tavan prea înalt. Pentru a evita senzațiile neplăcute este necesar să instalați mai multe lămpi suspendate care să echilibreze vizual spațiul și să elimine senzația de disconfort.

7. Soluția pentru un coridor larg

Unele coridoare sunt atât de largi, încât interiorul lor pare plictisitor și neinteresant. În acest caz este mai bine să umpleți spațiul gol cu ​​mobilier, să puneți, de exemplu, o comodă, niște rafturi sau o consolă.

8. O bibliotecă

Când aveți multe cărți în apartament și coridorul este spațios, puteți organiza aici o adevărată bibliotecă. Pentru acest lucru este mai bine să puneți niște rafturi sau mai etajere pe unul din pereți.

Distribuiți prietenilor dumneavoastră această informație interesantă!