”Se pare că mama nu m-a iubit în copilărie…”: aflați de ce femeia nu este fericită în viață!

De ce unele femei nu reușesc să devină fericite în relația cu bărbatul? Cauzele s-ar putea ascunde într-o experiență negativă din copilărie. Poate că mama nu i-a oferit suficientă dragoste, nu a învățat-o să aibă grijă de sine, iar fetița a perceput asta pe ceva normal.

Când fetița crește, la nivel subconștient ea începe să-și creeze aceleași condiții cu care s-a obișnuit în copilărie, adică își caută un partener care o desconsideră și oferă o relație plină de suferință.

© DepositPhotos

Cum să-ți alegi bărbatul

Vom descrie 9 greșeli de bază făcute de femeile neacceptate de mamele lor atunci când aleg un bărbat. Ele sunt atrase de reprezentanții sexului puternic cu trăsături de caracter negative, cum ar fi narcisismul, grosolănia, comportamentul dictatorial și resping persoanele pozitive.

De ce se întâmplă asta? Care bărbat de fapt ar trebui ales? Probabil, cel care ar dezvolta cele mai bune calități ale unei femei.

Femeile care duc lipsă de dragoste se tem să fie abandonate sau respinse. Frica le transformă în persoane instabile din punct de vedere emoțional, ceea ce duce la o alegere greșită.

1. Orientarea spre ceea cu ce te-ai obișnuit

La nivel inconștient femeile aleg ceea ce deja cunosc într-o măsură oarecare. În acest fel ele repetă primele experiențe din viața lor, alegând bărbați care seamănă cu părinții.

Dacă în copilărie femeia nu a fost iubită și protejată, ea probabil nu va percepe lumea ca pe un loc sigur, în care poți avea încredere în alții. Precauția excesivă poate aduce în viața sa persoane care, paradoxal, nu sunt demne de încredere.

© DepositPhotos

2. Iluziile

Femeilor le pare că insistența este o trăsătură pe care trebuie să o posede orice bărbat, ele așteaptă să fie cucerite. Ele asociază acest comportament cu o atitudine extravagantă, mesaje nesfârșite și sunete la miez de noapte. În schimb ele tind să nu observe bărbații cu un comportament educat și adecvat.

© DepositPhotos

3. Înțelegerea incorectă a iubirii

Femeia care nu a avut parte de dragoste din partea părinților nu mai crede că iubirea poate fi oferită pur și simplu, fără vreun motiv sau cauză. Lor le pare că iubirea trebuie obținută prin suferință și sacrificiu și fac o confuzie între pasiune și durere.

© DepositPhotos

4. Acceptarea lucrurilor fără măsură

Femeile cu o copilărie nefericită consideră că e normal ca bărbatul să fie neglijent în relația cu ele și acceptă orice faptă a bărbatului, chiar dacă aceasta este cu totul din cale afară. Cu timpul ele se obișnuiesc să nu mai observe aceste lucruri, care pot deveni din ce în ce mai grave.

© DepositPhotos

5. Obiceiul de a te învinovăți pe tine însăți

Autocritica este o calitate a oricărui om care se respectă, dar există și anumite limite. Unui copil îi este mult mai simplu să-și recunoască vina decât să pătrundă în esența problemei și să o rezolve, ceea ce ar trebui să facă un om matur.

© DepositPhotos

6. Neîncrederea în propriile sentimente

Dacă fetiței i se spune că este prea sensibilă și emoțională, ea se va transforma într-o femeie ce nu se poate încrede nici măcar în propriile sentimente. Astfel de persoane pot ajunge a fie extrem de tulburate din niște motive absolut neserioase și a nu înțelege importanța reală a lucrurilor.

© DepositPhotos

7. Neînțelegerea cauzelor neîncrederii

Femeile așteaptă de la bărbat acea dragoste de care nu au avut parte în copilărie, fiind extrem de sensibile și vulnerabile. Aceste calități le împiedică să vadă o dragoste adevărată. Fiindu-le frică de neîncredere și de posibilul eșec, ele pot ajunge să nu ia deloc în calcul iubirea.

© DepositPhotos

8. Lipsa unui exemplu de relație sănătoasă

Aici totul este evident: femeia poate să simtă și să înțeleagă că ceva nu este în regulă, dar să nu știe cum ar trebui să fie starea lucrurile de fapt. Și nici nu va afla asta până când va găsi un exemplu în viața reală.

© DepositPhotos

9. Frica de singurătate

Când sunt în suferință, fetițele consideră că sunt cele mai nefericite din lume. Ele nu înțeleg că toată lumea are probleme, ci continuă să creadă în propria exclusivitate. Astfel ele ajung să aibă nevoie de cineva care să îi ofere sprijin și înțelegere, fără de care ele pot să sufere din nou.

© DepositPhotos

Este foarte trist când o mamă nu are dragoste pentru propria fiică, dar asta nu e o catastrofă. Ce rămâne de făcut? Trebuie studiate fobiile și complexele din copilărie, trebuie îmbunătățită relația cu mama, căci până la urmă orice mamă are un anumit atașament față de propriul copil.