Cum să alegeți pantalonii în funcție de tipul siluetei (Spoiler: atenție la pantalonii capri)

Pantalonii, care erau considerați cândva un articol vestimentar pentru garderoba masculină, au câștigat de mult timp inimile femeilor, datorită comodității și versatilității lor. Dacă îi veți alege corect, vă vor sublinia atuurile și vă vor ascunde unele imperfecțiuni.

Atunci când alegeți pantaloni, concentrați-vă nu numai pe tendințele modei, ci și pe caracteristicile siluetei Dumneavoastră.

Vă propunem în continuare câteva recomandări ale stiliștilor privind alegerea pantalonilor.

Recomandări generale.

Pantalonii trebuie să se aranjeze perfect, nu trebuie să se adune la genunchi ori să formeze pliuri. Când îi măsurați, trebuie să vă asigurați că vă simțiți comod în ei.

Dacă ați ales un model cu buzunare la spate, ar fi bine ca acestea să fie în punctul cel mai proeminent al feselor, deoarece vă vor sublinia frumos această zonă.

Dacă se observă foarte clar conturul lenjeriei sau se strâng în zona feselor, pantalonii vă sunt prea strânși.

Un alt detaliu important este să vă gândiți cu ce model de pantofi îi veți purta. Regula de aur pentru pantalonii drepți clasici este să ajungă la nivelul tocului, iar în cazul pantalonilor fără tocuri se recomandă să fie cu 1-2 cm deasupra podelei.

O altă regulă: cu cât sunt mai largi, cu atât ar trebui să fie mai lungi. Adică pantalonii evazați și palazzo trebuie să acopere aproape complet pantofii. Pantalonii mulați, dimpotrivă,  nu ar trebui să fie prea lungi deoarece se adună și nu arată frumos.

1.

În cazul pantalonilor mai scurți, lungimea perfectă este 7/8. Dar în cazul în care sunteți scundă, ar trebui să purtați tocuri ori să alegeți modele cu talie înaltă.

Dacă nu aveți picioarele prea zvelte, nu ar trebui să alegeți modele scurte, cu ar fi capri, care se termină la nivelul gambelor. Optați în schimb pentru pantalonii culottes care vă vor ajuta să ascundeți imperfecțiunile.

2.

Există unele modele de pantaloni care nu se potrivesc chiar tuturor. Pantalonii banană, spre exemplu, li se potrivesc doar femeilor înalte și suple. Pantalonii din catifea sau tweed adaugă volum, de aceea se vor potrivi, din nou, doar femeilor zvelte. Pantalonii mulați sunt și ei destul de pretențioși deoarece scot în evidență imperfecțiunile siluetei.

Atunci când alegeți pantalonii clasici pentru birou, este mai bine să alegeți culori care nu ies din modă: negru, gri, bleumarin, nuanțe de bej, bordo. Unii stiliști ne recomandă o regulă simplă: cu cât greutatea noastră este mai mare, cu atât mai densă și mai întunecată ar trebui să fie țesătura pantalonilor clasici.

Acum să vedem împreună cum puteți alege pantalonii în funcție de silueta Dumneavoastră.

„Măr”.

3.

Funcția pantalonilor este, în acest caz, de a ascunde burtica și de a vă face să păreți mai suplă.

4.

Modele recomandate: alegeți pantalonii drepți clasici, modele cu pantaloni largi din țesătură care cade, pot fi puțin mai scurți (este mai bine să-i purtați cu tocuri). Pantalonii la dungă și cei cu dungi întunecate pe lateral vă vor ajuta să păreți mai suplă. Este mai bine să alegeți modele cu talia înaltă și medie. Puteți încerca și un model de pantaloni cu fermoar pe lateral sau cu o centură elastică pentru a ascunde burtica.

Modele pe care este bine să le evitați: modelele prea mulate sau cele cu talie joasă. „Dacă sunteți scundă, evitați modele cu mai multe straturi în partea de jos a pantalonilor: acestea vor face ca picioarele să pară și mai scurte”, ne recomandă un stilist din New York.

„Pară”.

5.

Acest tip de siluetă se caracterizează prin șolduri late, talie subțire și umeri relativ înguști. Optați pentru niște pantaloni care să nu atragă atenția asupra zonei problematice.

6.

Modele recomandate: pantaloni clasici drepți și evazați. Alegeți modele cu talie medie care se aranjează perfect în jurul taliei și șoldurilor, dar nu sunt foarte mulați. Hainele din partea superioară ar trebui să se termine fie deasupra, fie sub cea mai mare circumferința a șoldurilor.

Modele pe care ar trebui să le evitați: pantalonii prea mulați care vor accentua zona problematică. Purtați-i în cizme sau cu o pereche de bocanci pentru a echilibra proporțiile. Trebuie să evitați toate elementele care creează volum în zona șoldurilor, precum buzunarele laterale, broderii și alte decorațiuni.

„Triunghi inversat”.

7.

Acest tip de siluetă se caracterizează prin șolduri înguste și umeri largi.

8.

Modele recomandate: banană, chinos, pantaloni de tip harem, Galife, cu decor și buzunare mari. „Puteți purta, de asemenea, pantaloni evazați, boyfriend, culori deschise și aprinse, cu ornamente mari” – susține bloggerul Aishwarya Chawan.

Modele pe care ar trebui să le evitați: pantaloni skinny, în special de culori întunecate.

„Dreptunghi”.

9.

Acest tip de siluetă se caracterizează prin aceeași lățime a umerilor și a șoldurilor, iar talia este prea puțin accentuată.

Optați pentru pantalonii din catifea și alte stofe care adaugă volum.

10.

Modele recomandate: alegeți pantaloni cu centură sau alte ornamente în zona taliei și modele mulate care să se aranjeze frumos. Fesele plate le veți putea ascunde cu ajutorul buzunarelor și a altor ornamente. „Skinny sau modelele mai scurte vă vor accentua perfect picioarele lungi și zvelte”, consideră stilistul celebrității Down Del Russo.

Modele pe care ar trebui să le evitați: modele în stil masculin („boyfriend”, cargo).

Clepsidră.

11.

Acest tip de siluetă este preferatul multor femei.

12.

Modele recomandate: vă puteți permite orice stiluri: de la clasic la cel mai extravagant. Principalul lucru este să nu uitați de recomandările generale pentru alegerea pantalonilor.

Modele pe care ar trebui să le evitați: chiar dacă vi se potrivesc foarte multe modele de pantaloni, ar trebui să țineți cont de parametrii Dumneavoastră: înălțime, greutate. Dacă sunteți scundă, alegeți modele care să vă lungească vizual picioarele (pantalonii la dungă, cu talie înaltă sau medie și colorare sau cu dungă).

Care modelele sunt preferatele Dumneavoastră?