Cum s-au schimbat 13 actori cu origini scandinave pe care i-am admirat de nenumărate ori în filmele în care au jucat

Țările scandinave sunt foarte bogate în actori talentați, apreciați în lumea filmului datorită aspectului lor deosebit, moștenit de la strămoșii lor vikingi. Brutalitatea și carisma acestor bărbați celebri au reușit să cucerească inimile multor femei.

Deoarece ne place să urmărim schimbările în aspectul vedetelor nu am putut trece pe lângă acești cavalerii nordici ai Hollywood-ului.

Mads Mikkelsen.

Mads Mikkelsen este din Danemarca și are 55 de ani. De-a lungul carierei sale a avut foarte multe roluri impresionante, dar publicul l-a îndrăgit mai ales pentru cele din filmele „Open Hearts”, „Hannibal” etc. A câștigat premiul Festivalului de Film de la Cannes 2012 pentru cel mai bun actor din filmul „The Hunt”.

Dolph Lundgren.

Dolph Lundgren a devenit popular după lansarea filmului „Rocky 4”, unde a jucat rolul unui boxer. Actorul are la moment 63 de ani și practică sportul, este activ pe Instagram și își continuă cariera cinematografică. Ultimele filme în care a apărut sunt „Aquaman”, „Creed 2”, „Black Waters”.

Alexander Skarsgård.

Alexander are 44 de ani și este din Suedia. Actorul și-a început cariera la o vârstă fragedă, dar din cauza atenției excesive, aproape că a părăsit lumea cinematografică. Acum apare în filme și seriale și a primit, de-a lungul carierei, multe premii precum Emmy în 2017 și Globul de Aur în 2018.

Bill Skarsgård.

Bill este cel mai tânăr membru al selecției noastre, are doar 30 de ani. Actorul s-a născut în Suedia și este fratele lui Alexander Skarsgård. Bill a început să joace în filme în 2000 și a câștigat faima mondială datorită rolului principal din filmul „It” și în serialul „Hemlock Grove”.

Stellan Skarsgård.

Stellan are 69 de ani, este originar din Suedia și cel mai mare din dinastia actoricească Skarsgård. Poate vă amintiți de el din rolurile sale din „Fata cu un dragon tatuat”, „Thor”, „Răzbunătorii”, „Regele Arthur” și multe altele. Câștigătorul Globului de Aur continuă să încânte spectatorul și își continuă cariera cinematografică.

Nikolai Coster-Waldau.

Nikolai Coster-Waldau este din Danemarca și are 50 de ani. Actorul a devenit celebru în patria sa după filmul său de debut „Night Watch”, care a fost lansat în 1994. Publicul în cunoaște în special pentru rolul său de Jaime Lannister în serialul „Game of Thrones”, precum și în filmele „Oblivion” și „The Other Woman”.

Christopher Hivju.

Christopher s-a născut în Norvegia și are 42 de ani. Și-a început cariera de actor în 2001. A câștigat popularitatea după serialul „Game of Thrones”, dar a jucat și în filme celebre precum „The Thing”, „After Earth”. La moment își continuă cariera.

Viggo Mortensen.

Un actor danez-american cunoscut în special pentru rolul său de Agagorn din trilogia „Stăpânul Inelelor”. Viggo are acum 62 de ani, iar debutul și l-a făcut în 1985 în „Witness”. Mortensen a primit mai multe nominalizări la Oscar și Globul de Aur pentru cel mai bun actor.

Joel Kinnaman.

Joel Kinnaman este un actor suedez de 41 de ani. Și-a început cariera în 2002 cu un rol în filmul „Invizibil”. Yuel a devenit celebru după lansarea filmelor „Fata cu un dragon tatuat”, „Robocop” și serialul „Altered Carbon”.

Andreas Wilson.

Andreas are 40 de ani și este originar din Suedia. În 2003 și-a făcut debutul în industria cinematografică, jucând unul dintre rolurile principale din filmul „Evil”, care a fost nominalizat la Oscar. Wilson a devenit popular și în alte țări după lansarea serialului „Oameni adevărați”.

Torbjorn Harr.

Actorul norvegian a devenit celebru după serialul „Vikings”, precum și filmele „Tunnel: Life Danger” și „Togo”. Thorbjorn are 47 de ani, și-a început cariera la o vârstă fragedă și o continuă cu succes.

Peter Francen.

Peter Franzen este din Finlanda și are 49 de ani. Peter și-a început cariera de actor la începutul anilor ’90 devenind celebru după lansarea filmului „Drumul către Rukajärvi”, din 1999.

Ola Rapace.

Ola este un actor suedez de 49 de ani. Și-a început cariera în 1999 și a debutat în filmul de comedie „Together”. A devenit popular în țara natală după serialul „Brotherhood și Wallander”.