Cum s-a schimbat de-a lungul anilor aspectul a 15 actrițe europene de o frumusețe rară

Cinematografia europeană ne-a oferit un număr foarte mare de filme extraordinare pe care continuăm să le privim. Succesul acestor filme constă, fără îndoială, și în talentul și frumusețea actrițelor și actorilor, care, pe lângă filme, și-au încântat fanii cu noi imagini și transformări uimitoare.

Să vedem cum s-a schimbat de-a lungul anilor imaginea unor vedete de film europene.

Ornella Muti.

A lucrat ca model în adolescență, iar în anul 1970 a debutat în cinematografie în filmul „La Moglie più bella”. Primele roluri le-a jucat în filme italiene, iar debutul internațional s-a consemnat în 1980 când a jucat în filmul britanic „Flash Gordon”.

Fanny Ardan.

Pe la începutul anilor 1980 Fanny ajunsese o actriță importantă de film, primind o binemeritată recunoaștere internațională pentru mai multe roluri, dintre care cel împreună cu Gérard Depardieu din La Femme d’à côté (Femeia de alături) a fost cel mai „vizibil”.

Marina Vlady.

Este o actriță franceză de film.

Catherine Deneuve.

Una dintre cele mai respectate actrițe din industria filmului francez, Catherine Deneuve și-a câștigat reputația jucând într-o serie de filme ale renumiților regizori Luis Buñuel și Roman Polanski.

Anna Karina.

A fost actriță, regizoare și scenaristă daneză cu cetățenie franceză. Karina a fost considerată „muza” regizorului francez Jean-Luc Godard, unul din pionerii curentului Noul val francez.

Claudia Cardinale.

În 1958 Claudia Cardinale a primit un rol minor în comedia „Big Deal”, realizată de Mario Monicelli, în care a jucat alături de Vittorio Gassman, Totò, Marcello Mastroianni și Renato Salvatori, producție care a avut un mare succes.

Anouk Aime.

A devenit cunoscută datorită rolului principal din filmul „Îndrăgostiții din Verona”, unde apare alături de actori consacrați ca Serge Reggiani și Pierre Brasseur.

Anita Ekberg.

A fost model și actriță italiană de origine suedeză. Este cunoscută pentru rolul Silviei din filmului lui Federico Fellini „La Dolce Vita”.

Romy Schneider.

A  fost o actriță franco-germană. În anul 1953, în timp ce locuia la Viena, a jucat rolul împărătesei Sisi, rol care a făcut-o renumită în Germania și Austria.

Capucine.

A fost fotomodel și actriță franceză. Este cunoscută pentru rolurile de comedie din „Pantera Roz” și „Ce-i nou, pisicuțo?”. A apărut, în perioada 1948 și 1990, în 36 de filme și 17 producții de televiziune.

Virna Lisi.

A fost o actriță italiană de film.

Jean Seberg.

A fost o actriță americană care a devenit cunoscută datorită filmului „Bonjour Tristesse”. A oscilat între Hollywood și Europa, primind frecvent în diferite filme rolurile principale.

Mylene Demongeot.

Este o actriță franceză de film.

Jeanne Moreau.

A fost un simbol al cinematografiei franceze.

Marie-France Pisier.

A fost actriță, scenaristă și regizoare franceză. A apărut în numeroase filme ale noului val francez și a câștigat de două ori premiul național César pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Care dintre aceste vedete este preferata Dumneavoastră? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!