Veterinarii recomandă! Cum puteți scăpa de mirosul neplăcut de câine

Câinele este cel mai bun prieten al omului. El ne iubește necondiționat și ne este mereu alături, la bine și la greu. Dar, pe lângă nenumăratele beneficii pe care le poate aduce sănătății noastre mentale și fizice, câinele necesită o îngrijire specială, deoarece mirosul neplăcut de câine este foarte deranjant.

Acest miros depinde de doi factori: sebumul cutanat și blană. Când e umed afară sebumul cutanat se oxidează, bacteriile se înmulțesc și, prin urmare, prietenul nostru fidel elimină un miros nu prea plăcut.

După cum se știe toxinele din ficat se elimină prin blană și dacă patrupedul Dvs are o alimentație neechilibrată, va emana, cu siguranță, un miros neplăcut, iar blana sa nu va mai străluci. Acest lucru mai depinde și de rasa câinelui.

Cum să preveniți acest lucru:

Există mai multe metode care vă vor ajuta să scăpați de mirosul neplăcut:

– Asigurați-i o alimentație echilibrată;

– Evitați spălarea frecventă (o dată pe lună este mai mult decât suficient);

– Nu utilizați șamponul sau săpunul pe care-l folosiți Dvs (i se poate usca pielea);

– Optați pentru soluții ecologice bazate pe proteine ​​vegetale care vor lasă blana curată și strălucitoare;

– Periați câinele săptămânal pentru a-i îndepărta părul mort.

Cum să eliminați mirosul neplăcut:

Pentru a elimina mirosul de câine vă vine în ajutor bicarbonatul. Dizolvați o mână de bicarbonat într-un pahar de apă și masați pielea câinelui cu această soluție. Lăsați să acționeze timp de câteva minute și apoi periați blana până veți elimina toate urmele de bicarbonat. Uscați blana câinelui pentru a evita formarea umidității.

Dacă ați avut parte de o plimbare prin ploaie, uscați bine blana cu un prosop și presărați bicarbonat peste ea. Masați ușor, lăsați-l să acționeze câteva minute și periați blana pentru a îndepărta toate urmele de bicarbonat.

Luați aminte: bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a elimina mirosurile neplăcute!