Cum poți să înlături urmele de sare de pe încălțăminte și să previi apariția lor repetată: o soluție pe care o poți purta cu tine mereu

O iarnă înzăpezită aduce bucurie în inimile copiilor și mișcă sufletele firilor romantice. Doar încălțămintea, mai ales cea din piele, are de suferit de pe urma acestui anotimp frumos. Urmele de sare apar pe suprafața ei “ca prin minune” după orice ieșire pe străzile înzăpezite, conferindu-i un aspect neplăcut chiar și atunci când e vorba de încălțăminte scumpă.

Dar noi avem o veste bună: există un truc ce vă poate ajuta să rezolvați această problemă pentru totdeauna. Urmele albe vor dispărea fără urmă!

Urmele de sare strică aspectul chiar și la cea mai frumoasă și scumpă încălțăminte. În timpul iernii e greu să scapi de ele chiar dacă ai mașină: e suficient să faci câțiva pași de la casă la mașină ca petele să apară aproape garantat.

Motivul e simplu: sarea e cea mai ieftină soluție pentru prelucrarea tuturor suprafețelor acoperite de zăpadă. Șervețelele uscate nu vă vor ajuta pentru mult timp. În schimb există o soluție mult mai eficientă, care poate fi purtată chiar în buzunar sau în poșetă.

Ingrediente

  • apă curată, distilată
  • oțet
  • sticlă cu pulverizator
  • șervețel de hârtie

Turnați apa în sticla cu pulverizator și adăugați oțet, cantitatea căruia depinde de volumul sticlei. Proporția ideală e 2 lingurițe de oțet la 1 litru de apă.

Stropiți cu acest amestec suprafața încălțămintei și aplicați ușor un șervețele de hârtie. Nu e nevoie să ștergeți încălțămintea cu șervețelul.

După 10 secunde înlăturați șervețelul. Veți observa că petele de sare s-au și dizolvat deja! Totodată oțetul va preveni pentru o perioadă de timp depunerea repetată a sării pe suprafața prelucrată.

Puteți turna soluția într-un spray mic pe care să-l aveți mereu la îndemână. În acest fel încălțămintea dvs. va avea mereu un aspect impecabil!