Cum poți face acasă jaluzele plisate ușor și rapid. O instrucțiune detaliată pentru crearea unei atmosfere confortabile la bucătărie!

Decorația geamurilor cu jaluzele plisate are o mulțime de avantaje: o gamă nelimitată de culori și modele, simplitatea realizării, stilul și universalismul lor, dar mai ales faptul că sunt accesibile și ecologice. În afară de aceasta montarea unor astfel de jaluzele nu presupune găurirea ramei ferestrelor.

Această idee este perfectă pentru cei care fie stau la chirie, fie au geamuri de forme neobișnuite, fie au plăcerea de a schimba des designul interior. Dat fiind că jaluzelele se fixează nemijlocit de ramă, pervazul rămâne liber și deschis și poate fi valorificat. În plus în acest fel puteți decora geamurile foarte înalte la un preț redus.

Printre dezavantajele jaluzelelor plisate menționăm faptul că ele nu pot fi spălate și că sunt sensibile la acțiuni mecanice: îndoire, rupere etc. Totuși costurile reduse acoperă aceste mici dezavantaje.

Veți avea nevoie de

  1. Tapet
  2. Panglică
  3. Element de fixare a sforii
  4. Sulă sau bormașină
  5. Bandă dublu adezivă
  6. Riglă, creion, foarfece

Instrucțiuni

Cel mai important este să estimați corect mărimea jaluzelelor. În mod ideal ele ar trebui să fie în fiecare parte cu câte 2 cm mai late decât sticla geamului, respectiv înălțimea jaluzelelor trebuie să fie de 1,5 ori mai mare decât a sticlei.

După tăierea tapetului la mărimea necesară, începe cea mai fină etapă: formarea plisajului. Lățimea fâșiilor nu trebuie să depășească 4 cm, altfel se va pierde mult din efectul estetic. Însemnați pe partea din dos a tapetului liniile plisajului.

Folosiți o riglă pentru a forma plisajul.

Faceți o gaură perpendiculară pe pliseuri folosind sula sau bormașina.

Treceți prin toate găurile panglica pe care ați pregătit-o și faceți un nor în partea de sus. În loc de panglică puteți folosi orice sfoară, important e să se potrivească cu tapetul.

În partea de jos a panglicii puneți un element de fixare, cu ajutorul căruia veți regla înălțimea jaluzelelor.

Laturile ultimului pliseu trebuie lipite între ele, puteți face asta cu ajutorul benzii dublu adezive sau a unui adeziv. Acestea se aplică pe toată lungimea laturii, mai puțin spre mijloc, după care laturile se unesc și se fixează în această poziție până adezivul are efect.

La capătul panglicii se pune o greutate pentru a o controla ușor.

Pe toată lungimea pliseului superior se aplică bandă dublu adezivă.

Înlăturați stratul de protecție al benzii și lipiți jaluzelele de rama ferestrei.

Felicitări, jaluzelele sunt gata de utilizare!