Cum înveți copilul să nu întrerupă discuțiile adulților. O metodă simplă și ingenioasă.

Copiii mei au mereu ceva de spus, ei vin și mă trag de mânecă pentru a împărtăși cu mine descoperirea lor. Chiar dacă sunt ocupată și vorbesc cu cineva, ei mă întrerup, pentru că nu au răbdare. Și indiferent că am încercat de nenumărate ori să le explic copiilor mei că nu este politicos să mă întrerupă atunci când discut cu cineva, totuși o fac destul de des. Se pare că s-au obișnuit să acționeze astfel.

Într-o zi mi-am vizitat prietena și în timp ce vorbeam cu ea, de noi s-a apropiat fiul ei de 3 ani și a pus mâna sa pe încheietura mâinii ei. Fără a o întrerupe. Ea și-a pus cealaltă mâna deasupra mâinii lui, ca să-i dea de înțeles că l-a observat și copilul a început să aștepte. După ce ea a terminat ce avea de spus, și-a întors privirea spre el și l-a întrebat: „Ce vrei să-mi spui?” Mama a fost foarte atentă la tot ce are să-i spună copilul.

Mi s-a părut un gest simplu și afectuos. Copilul și mama s-au comportat cu mult respect reciproc. Dacă vrei să-mi spui ceva, pune-ți mâna pe încheietura mâinii mele, eu îți voi da un semn că te-am observat.

Mi s-a părut o metodă extraordinară. Am început să folosesc și eu aceeași tehnică. A fost nevoie de timp, dar sunt fericită, că în sfârșit copiii mei au început să înțeleagă cât de important este să nu întrerupă pe nimeni.

Cu puțină practică și timp, copilul dvs deja de la o vârstă fragedă, va înțelege cum să se comporte corect, atunci când sunteți prinși într-o discuție cu cineva.