Cum îl puteți învăța pe copilul Dumneavoastră să nu-i întrerupă pe cei maturi. O metodă pur și simplu genială!

Cum să-l învățați pe copil să nu-i întrerupă ce cei maturi? Vă propunem o metodă foarte simplă a unei mame înțelepte.

Copiilor, de obicei, li se întâmplă multe lucruri interesante. Deseori aleargă cu nerăbdare spre mine pentru a-mi povesti cea ce au în mintea lor, indiferent de faptul dacă eu vorbesc cu cineva. Procedau mereu astfel până când am descoperit această metodă cu adevărat ingenioasă pe care mi-a recomandat-o prietena mea.

Cum să-l învățați pe copil să nu-i întrerupă pe alții. 

Discutam cu ea și, la un moment dat, fiul ei (care avea pe atunci în jur de 3 ani) s-a apropiat de noi și a vrut să ne spună ceva. În loc să ne întrerupă conversația, el și-a pus mânuța pe mâna mamei sale și a așteptat. Prietena mea a pus mâna pe mânuța lui și i-a dat de înțeles ca i-a observat gestul, iar noi ne-am continuat discuția.

După ce am încheiat conversația noastră, s-a întors spre el. Am rămas pur și simplu încântată! O metodă atât de simplă. Un gest atât de afectuos. Un comportament atât de respectuos atât pentru copil cât și pentru adult. Fiul ei a așteptat doar câteva secunde până mama sa a terminat fraza, după care și-a îndreptat imediat atenția asupra lui.

Eu și soțul meu am încercat imediat această tehnică. Le-am explicat copiilor că dacă vor să ne spună ceva, dar noi, între timp, discutăm cu cineva, ar trebui să-și pună mânuțele pe mâinile noastre și să aștepte puțin.

A fost nevoie de puțină practică și de timp, dar s-au obișnuit repede și mă bucur că nu ne mai întrerup!

Nu mai este necesar să-i certați atunci când vă întrerup, este suficient un simplu gest: să vă atingă ușor încheietura mâinii. Și asta e tot. Încercați, chiar funcționează!