Cum este să locuiești la Tokyo într-un apartament de 8 metri pătrați

Ați auzit, aprobabilă, despre apartamentele minuscule din Japonia, unde există spațiu doar pentru un pat, iar restul obiectelor necesare sunt atârnate pe pereți. Desigur, nu toți japonezii trăiesc așa. Există și apartamente mai mari. Dar, conform standardelor locale, este un mare avantaj să deveniți proprietarul unei locuințe cu o suprafață de 8 m2, mai ales dacă vă aflați de puțin timp în această țară uimitoare.

Dar, în pofida condițiilor de viață destul de dificile, Japonia continuă să atragă nu numai turiști, dar și persoane care vor să rămână să locuiască aici.

Viața într-un apartament mic.

Această domnișoară pe nume Emma locuiește într-un apartament minuscul din Tokyo.

Fiind întrebată de ce a decis să aleagă o astfel de locuință, fata recunoaște cu sinceritate că de mulți ani a căutat un apartament. Deși această locuință este foarte modestă, are două niveluri, ceea ce este destul de mult conform standardelor de acolo.

Emma are dormitorul la nivelul superior, iar jos are amenajată o bucătărie și toate cele necesare.

Emma spune că japonezii locuiesc, de obicei, în apartamente foarte mici. Chiar dacă locuința sa este mică, un avantaj al acesteia este că are tavane înalte.

Parter.

Excursia noastră în apartamentul Emmei începe cu o tradiție locală: când intrăm în casă, ne scoatem încălțămintea în semn de respect.

Emma își ține hainele într-un dulap foarte mic; ea recunoaște că un astfel de spațiu pur și simplu nu îi permite să-și cumpere multe lucruri. Ea încearcă să utilizeze cât mai rațional fiecare centimetru din apartament, aranjând obiectele unul peste altul. Dar obiectele trebuie să fie fixate bine pentru ca, în caz de cutremur, să nu cadă.

Emma este pasionată de yoga, dar nu are suficient spațiu pentru această pasiune. A găsit totuși un loc unde încearcă să practice yoga, dar, după cum recunoaște Emma, ​​nu poate efectua exerciții care presupun întinderea brațelor sau a picioarelor. Dar, judecând după starea sa de spirit, Emma este energică și fericită. Mai mult decât atât, este sigură de faptul că un apartament mic o încurajează să fie mai creativă.

Tot la parter are un birou cu laptop. Chiar dacă are foarte puțin spațiu, Emma nu a putut renunța la plante care, fără îndoială, îi conferă apartamentului confort.

Bucătăria.

La parterul apartamentului este o bucătărie, dacă putem să o numim așa. De fapt este doar o chiuvetă, o plită, sub care se află un frigider foarte mic și un dulăpior.

Emma spune că nu înțelege de ce oamenii au nevoie de mese separate pentru a găti. Ea pune tocătorul pe chiuvetă și pregătește toate produsele acolo.

Deoarece nu are spațiu pentru o masă, ea se așază pe podea, sprijinindu-și spatele de unul dintre pereți, iar picioarele le sprijină de frigider. Are o masă mică pe care și-o pune pe picioare. Emma numește acest loc pe podea micul ei paradis.

Balconul are mai puțin de un metru pătrat. Emma ține acolo mai multe plante.

Baia.

Aceasta este, de asemenea, în stil japonez.

Nivelul superior. 

La etajul doi se află dormitorul. Emma urcă aici pe o scară foarte îngustă. Iată cum arată dormitorul fetei.

Emma este fericită și spune că dormitorul său este foarte confortabil.

Cu toate acestea, Emma spune că uneori are impresia că se află într-o scoică. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece este dificil să-ți imaginezi o casă atât de mică.

Emma recunoaște că doar aici se simte liber. Mai mult decât atât, ea organizează uneori și petreceri; chiar dacă nu prea au unde dansa, se distrează foarte bine.

Ați putea locui în astfel de condiții? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!