Cum de adus în ordine o cadă veche

Baia este locul pe care îl folosim zi de zi, de aceea se recomandă să acordăm o atenție deosebită curățeniei din această zonă a casei noastre.

Misiunea de a face „curat lună” în baie devine una mult mai simpla cu ajutorul sfaturilor oferite de profesioniști.

Vă propunem în continuare câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți o baie curată și parfumată.

De multe ori, pentru a face ordine la baie, am putea avea nevoie de o zi întreagă, dar rezultatul ne va bucura.

Nu este complicat să curățăm oglinda sau vasul de toaletă, dar poate dura destul de mult. Dar pentru a curăța cada, mai ales dacă este veche, vom avea nevoie de mai mult efort.

Metode de curățare a căzii în funcție de materialul din care este confecționată.  

Cada de acril.

Pentru a curăța acest tip de cadă veți avea nevoie doar de detergent pentru spălarea vaselor.

Pentru a îndepărta unele pete mai încăpățânate, puteți folosi oțet sau suc de lămâie.

Cada de oțel.

Aceste căzi sunt mai trainice decât cele de acril, dar se vor restaura cu mult mai greu în caz de deteriorare.

Nu utilizați, pentru a curăți căzile de oțel, obiecte ascuțite sau produse acide care le-ar putea deteriora. Un alt detaliu important este ca acest tip de cadă să fie uscată între utilizări.

Cada de fontă.

Se recomandă ca și această cadă să fie menținută uscată, deoarece chiar și o cantitate mică de apă va lăsa pete pe suprafața căzii.

Cel mai bine este să aveți întotdeauna la îndemână o cârpă specială cu care să ștergeți cada imediat după utilizare.

Metode eficiente care vă vor ajuta să aveți o cadă curată, de un alb imaculat.

1. Umpleți cada cu apă caldă și dizolvați un pachet cu acid citric sau un pahar cu oțet. Lăsați să acționeze timp de trei ore, după care ștergeți cada cu o cârpă moale.

2.  Umpleți cada cu apă rece, turnați o sticlă de înălbitor și lăsați să acționeze peste noapte. Dimineața veți avea o cadă dezinfectată și albă ca zăpadă.

3. Aceasta este una dintre cele mai agresive metode, de aceea trebuie să vă asigurați de faptul că materialul din care este confecționat cada este destul de rezistent.

Amestecați 2 linguri de sodă calcinată și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Adăugați puțină apă și aplicați soluția pe cada umezită. Rezultatul vă va uimi!

O altă problemă este mucegaiul din baie, care poate fi îndepărtat cu înălbitor pe care va trebui să-l aplicați pe zonele mai problematice. O alternativă ecologică a acestuia ar putea fi o soluție de ulei de arbore de ceai și apă.