Cum bărbații își distrug femeile și de ce își pierd iubitele?

Noi suntem deja obișnuiți să auzim că femeia este păzitoarea căminului familial, așa este organizată societatea noastră. Dar uneori se poate crea o impresie eronată cum că fericirea și trăinicia familiei depind exclusiv de măsura în care femeia își îndeplinește îndatoririle de soție.

Bărbații firește vor să vadă în femeia lor o bună gospodină, o mamă grijulie pentru copii și nu în ultimul rând un prieten de viață. Dar unii dintre ei nu înțeleg că sarcina de a asigura familia cu resurse financiare nu le epuizează rolul de cap al familiei.

Mulți bărbați cu funcție înaltă, afacere proprie, mașină scumpă și alte bunuri materiale consideră că aici se termină obligațiile lor bărbătești. Unii dintre aceștia își pot permite să lipsească de acasă zile întregi, să cheltuie banii fără să se consulte sau în general să acorde o atenție superficială familiei, crezând că totuși își îndeplinesc 100% sarcinile legate de familie.

Bineînțeles pentru o relație sănătoasă în familie așa ceva este inadmisibil. La un astfel de comportament femeile pot reacționa destul de aprins, încep certuri, scandaluri, isterici etc. Dacă bărbatul are o minimă înțelepciune atunci el înțelege că trebuie să facă anumite schimbări de atitudine, dar de multe ori lucrurile rămân la fel, cu timpul certurile transformându-se în dizgrație, nepăsare și chiar ură.

Bărbatul care asigură familia din punct de vedere material, dar sufletește nu este prezent acolo, nu vede și nu simte atmosfera din cămin, nu este la curent cu trăirile soției, de fapt nu face nici un serviciu familiei. Chiar dimpotrivă, familiile sărace din punct de vedere material, dar care își asumă o armonie și o împreună lucrare familială, pot fi mult mai fericite decât căsniciile cărora nu le lipsește nimic din bunurile acestei lumi.

Femeile sunt ființe foarte sensibile, iar neglijența bărbatului este foarte dureroasă. Când femeia observă că bărbatul este preocupat de alte lucruri, că se pierde contactul normal dintre soți, că nu există o minimă dedicație din partea bărbatului, ea poate lua cele mai radicale decizii.

Sigur bărbatul poate rămâne nedumerit: “De ce a plecat? Eu am asigurat-o cu toate cele necesare și chiar mai mult de atât”. Singura lui șansă este să înțeleagă că rădăcina acestei situații este în atitudinea și viziunea lui asupra familiei, care nu reprezintă un simplu contract de vânzare-cumpărare, ci este cea mai importantă relație socială din viața oricărui om.

Dacă el va înțelege și își va asuma o schimbare reală de atitudine, va mai avea o șansă să-și recupereze iubita și să creeze împreună o familie frumoasă. Altfel ea va fi pierdută pentru totdeauna din cauza neglijenței, indiferenței și nepăsării sale.