Cum arată o femeie bine îngrijită: 10 reguli de aur

Femeia bine îngrijită… Cum arată ea? Haideți să încercăm să o descriem în cuvinte. După cum se spune, această femeie se vede de departe. Este frumoasă, sigură pe sine și își cunoaște valoarea. Bărbații o percep ca pe o femeie, și nu ca pe o prietenă sau colegă. Astfel de femei sunt un obiect de imitație, iar pentru cei dragi un motiv mândrie.

Această femeie este întotdeauna îmbrăcată cu gust și are propriul ei stil.

Christian Dior considera eleganța, stilul și grija de sine drept unele dintre principalele calități ale unei femei.

Iată care sunt regulile de aur ale unei femei îngrijite.

1. Igienă și curățenie.

Fiecare zi ar trebui să înceapă și să se termine cu un duș. Corpul curat, părul și unghiile atrag atenția celor din jur. Părul neîngrijit și unghiile murdare creează o impresie neplăcută.

2. Timp liber.

O femeie bine îngrijită ar trebui să găsească cel puțin o oră doar pentru ea: să se relaxeze, să facă baie, să face ceea ce îi place.

3. Femeie îngrijită are unghii frumoase.

Ne putem face manichiură acasă ori să apelăm la serviciile saloanelor de înfrumusețare. Este important ca oja de pe unghii să nu fie crăpată, nuanțele calme și unghiile îngrijite arată foarte bine și se combină cu orice ținută.

4. Aromă plăcută.

„Parfumul vorbește mai mult despre o femeie decât scrisul ei”. – spunea Christian Dior.

Fiecare femeie ar trebui să aibă un parfum bun, scump. Aroma ușoară, discretă este semnul unei femei îngrijite. Este important să folosiți parfumul cu moderație, pentru a-i nu deranja pe cei din jur cu un miros strident.

5. Coafura. 

Este foarte importantă pentru o femeie. Nu este obligatoriu să avem o coafură sofisticată. Este suficient să avem o tunsoare bună, care ni se potrivește și să avem întotdeauna părul curat. Dacă nu este posibil să apelați la serviciile unui specialist, va trebui să vă aranjați părul singură. Este indicat sa mergeți la coafor cel puțin o dată pe lună pentru a reîmprospăta tunsoarea.

6. Stilul vestimentar.

Dacă în fața noastră apare o doamnă cu părul aranjat, unghii îngrijite, machiaj plăcut, dar poartă haine șifonate sau învechite, acest lucru va strica toată impresia. O femeie bine îngrijită nu își va permite să poarte astfel de haine. Fiecare femeie ar trebui să aibă în garderoba sa cel puțin o fustă clasică, o cămașă și o pereche de pantaloni, o rochie neagră și un sacou de aceeași culoare, un pulover bej cu decolteu în formă de V, un palton de cașmir și 3-4 perechi de pantofi.

7. Nu va avea fire de păr în plus.

Nu trebuie să uităm niciodată de epilare. Picioarele, axilele, sprâncenele ar trebui să arate întotdeauna perfect.

8. Machiaj.

O femeie îngrijită va folosi o cantitate minimă de machiaj. În machiajul de zi accentul se pune pe buze sau pe ochi, în timp ce machiajul de seară poate fi strălucitor. O altă recomandare ar fi să țineți cont de combinațiile de culori. Dacă veți ține cont de aceste detalii, fața Dumneavoastră va arăta perfect.

9. Încălțăminte îngrijită.

Încălțămintea ar trebui să se potrivească cu ținuta și stilul. Pantofii trebuie să fie de calitate și să arată întotdeauna impecabil.

10. Postură corectă și mers grațios. 

„Mergeți mereu de parcă v-ar admira cel puțin trei bărbați. – Oscar de la Renta – designer de modă american.

O femeie frumoasă și îngrijită nu se grăbește niciodată. Ea iese mereu la timp. Este atentă la postură și are un mers grațios.