Cum arată acum 14 top-modele care au cunoscut celebritatea la sfârșitul secolului al XX-lea

Modelele care au atins faima mondială sunt la fel de populare ca vedetele de la Hollywood.

Am fost curioși să aflăm cum s-au schimbat de-a lungul timpului femeile care au cucerit lumea modei la sfârșitul secolului al XX-lea. Unele dintre ele continuă să strălucească.

1. Stephanie Seymour.

Popularitatea lui Stephanie a atins apogeul în anii 1980 și 1990, fiind clasată pe locul 91 în cele mai atrăgătoare 100 de femei din 2000.

2. Nadia Auerman.

Nadya Auerman a fost fotografiată de marii fotografi ai vremii și a reușit să colaboreze cu aproape toate mărcile celebre: Prada, Giorgio Armani, Christian Dior, Versace. A intrat chiar și în Cartea Recordurilor Guinness ca modelul cu cele mai lungi picioare.

3. Angela Lindvall.

La 14 ani, Angelei i s-a oferit un contract după ce i-au observat talentul la IMG Models, una dintre cele mai mari agenții de modelling din lume. A fost fața celor mai populare reviste de modă de la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Iar secolul 21 a fost marcat de un contract cu Victoria’s Secret: a participat la prezentări de modă până în 2008.

Iată cum arăta în 2019.

4. Tatiana Patitz.

Editorul Vogue, Anna Wintour, a numit-o pe Tatyana unul dintre modelele ei preferate. În anii 1980 și 1990 Patitz era la mare căutare, pozele ei apăreau pe copertele Harper’s Bazaar, Elle, Vogue.

Acum modelul pledează activ pentru protecția animalelor și a mediului.

5. Kelly LeBrock.

Kelly și-a început cariera de model la vârsta de 16 ani. Tânăra avea doar 19 ani când fotografia ei a apărut pe coperta Vogue.

În 2017 a participat împreună cu fiica sa la proiectul Growing Up Supermodel.

6. Kathy Ireland.

Kathy a apărut în fiecare an timp de 13 ani pe coperta unui număr special al revistei Sports Illustrated. În 1993 și-a fondat propria companie. Modelul a avut atât de mult succes încât s-a transformat dintr-o tânără în bikini minuscul în unul dintre cele mai bogate modele din lume.

7. Cheryl Tiggs.

Cheryl este considerată primul supermodel american. Perioada sa de glorie a fost în anii 1970, devenind un adevărat simbol al culturii pop din acea epocă.

Cheryl și-a dezvoltat și propria linie de îmbrăcăminte și a avut succes: în doar 1 an a câștigat aproximativ 1 miliard de dolari.

8. Polina Porizkova.

A devenit model la vârsta de 13 ani, iar în 1988 a semnat cel mai mare contract din istoria afacerii de modeling (la acea vreme), în valoare de 6 milioane de dolari, cu Estée Lauder. A jucat și în filme, seriale și emisiuni.

9. Carol Alt.

Carol a crescut într-o familie numeroasă, fiind al treilea copil. Și a călcat pe urmele mamei sale care a lucrat ca model înainte de nașterea copiilor. În anii 1980 tânăra a apărut pe coperțile a peste 500 de reviste și a devenit unul dintre cele mai recunoscute și căutate modele.

Din 2013 până în 2015 Carol a avut propria emisiune de televiziune.

Fotografia a fost făcută în iulie 2020.

10. Kristen McMenamy.

Unul dintre cele mai strălucitoare modele de la sfârșitul secolului al XX-lea, care se distingea printr-un simț unic al stilului. La începutul anilor 1990 și-a ras sprâncenele și și-a făcut un bob scurt în stilul anilor 1920. Noua imagine a dat un impuls puternic carierei sale.

Iată cum arăta la o expoziție de lucrări ale renumitului fotograf Tim Walker, anul 2019.

11. Kimora Lee.

Kimora a semnat primul ei contract la vârsta de 13 ani cu Chanel. A devenit muza lui Karl Lagerfeld, câștigând o notorietate deosebită în 1989, când a pășit pe podium îmbrăcată ca mireasă la show-ul Chanel. Lagerfeld a numit-o „fața secolului 21”.

Acum modelul deține propriul brand de îmbrăcăminte și este implicat activ în activități de caritate.

Fotografia aceasta a fost făcută în 2020.

12. Shalom Harlow.

În anii 1990 a apărut pe coperta Vogue de 6 ori. În ciuda faimei sale, mai este numită și „anti-supermodel”, deoarece stilul lui Harlow era exact opusul tendințelor anilor 1990.

În 2018 la o prezentare de modă Versace.

13. Molly Sims.

În 1991 Molly Sims s-a înscris la universitate, dar 2 ani mai târziu a renunțat și și-a trimis fotografiile unei agenții de modelling. Avea pe atunci 19 ani. A devenit nu doar un model de succes, ci și actriță.

Molly Sims în 2020.

14. Daniela Peshtova.

La fel ca Molly Sims, Daniela plănuia să meargă la studii, dar a câștigat un concurs de frumusețe și a primit o ofertă de muncă. Din Republica Cehă s-a mutat mai întâi în Franța, iar apoi în SUA.

Peshtova a apărut pe copertele celor mai cunoscute reviste, printre care GQ, Elle, Glamour.

Daniela Peshtova în 2021.