Cum a trăit soția lui Elvis Presley și de ce i se interzicea să apară în fața soțului ei fără machiaj și coafură

Viața alături de o persoană celebră poate fi un test foarte dur.

Elvis Presley, regele rock and roll-ului a fost căsătorit cu Priscilla, o femeie extrem de frumoasă, cu un chip angelic, care era cu 10 ani mai tânără decât el. Ea a fost unica femeie pe care a cerut-o în căsătorie, iar el a fost bărbatul pe care, chiar și după despărțire, certuri și divorț, l-a considerat drept iubirea vieții sale.

S-au întâlnit pentru prima dată în 1959 în timpul unei petreceri. El avea 24 de ani, iar ea 14 ani. Tânăra i-a atras imediat atenția. Pentru a o impresiona el a cântat mai multe melodii, printre care „Are You Lonesome Tonight?” („Ești singură în seara asta?”). Când Priscilla a plecat de la petrecere, era sigură că nu-l va mai vedea pe Presley.

Elvis a observat asemănările dintre Priscilla și mama sa pe care o pierduse cu puțin timp în urmă și după care tânjea foarte mult. În curând muzicianul a invitat-o ​​pe tânără la o întâlnire. Părinții Priscilei erau foarte îngrijorați și au spus că vor să vorbească personal cu Presley. Tânărul le-a făcut o impresie foarte plăcută, le-a spus că are sentimente sincere pentru fiica lor.

La începutul relației lor Elvis i-a mărturisit prietenului său Rex Mansfield că Priscilla era „suficient de tânără încât să o poată modela cum vrea”.

Treptat întâlnirile lor au devenit constante. Priscilla se machia și împrumuta hainele mamei sale în speranța că prietenii lui Elvis vor crede că are cel puțin 16 ani. La petreceri în conacul său erau întotdeauna mulți oameni, toată lumea vorbea, râdea și aștepta ca Elvis să coboare din camera lui. De îndată ce apărea se făcea liniște. Toată lumea a încercat să înțeleagă care era starea lui de spirit în acea zi.

„El mi-a descris femeia ideală și a spus că mă potrivesc perfect acestei imagini. Îi plăceau brunetele cu ochi albaștri”, povestea Priscilla.

Relația lor a rămas platonică până la căsătorie. Însă, în această perioadă, muzicianul a avut relații cu alte femei.

Priscilla și Elvis sunt atât de asemănători deoarece Presley a „sculptat-o” după propria lui imagine și asemănare. În plus el îi spunea coaforului să-i vopsească părul în culoare neagră, ca să semene cu al lui. Și, când apăreau în public, purtau haine de aceeași culoare. Din aceste motive, Priscilla s-a descris ulterior ca pe o „păpușă vie a lui Elvis”.

Ea nu apărea niciodată în fața lui fără machiaj și coafură. El nu voia să vadă procesul de înfrumusețare, ci doar să admire rezultatul final. Priscilla a trebuit să facă totul pentru ca Elvis să se simtă fericit. Pentru el nu conta ceea ce-și dorea ea.

Priscilla a rămas însărcinată aproape imediat după căsătorie. Acest lucru l-a făcut pe Elvis să-și facă griji cu privire la modul în care prezența copilului i-ar afecta cariera.

După ce a născut tânăra a descoperit că Elvis s-a distanțat.

Mariajul lor a durat circa 6 ani. Femeia a povestit într-un interviu că a divorțat de el, nu pentru că nu-l iubea, dar că trebuia să afle mai multe despre lume. Nu am avut o viață proprie și pot spune că m-am pierdut.

După despărțire, foștii soți au împărțit custodia fiicei lor. Priscilla a fost devastată după ce Elvis s-a stins.

Fiica lor, Lisa Marie Presley, a devenit ulterior cântăreață și a fost căsătorită cu Michael Jackson și cu Nicolas Cage. Una dintre nepoatele lui Presley, Riley Keough, este model și actriță.

Păstrându-și numele fostului soț, dar schimbându-și coafura și machiajul, Priscilla a intrat în lumea modei. Ulterior a jucat și în câteva filme. Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt Jenna Wade în seria TV Dallas și Jane Spencer în seria Naked Gun.

Priscilla are acum 75 de ani. Din 2003 este ambasadoare pentru Santa Barbara Dream Foundation.

În ciuda unei căsnicii nu prea reușite și a unui divorț rapid, Priscilla își amintește cu căldură de Elvis. Femeia îl consideră în continuare „iubirea vieții ei” și spune că, în ciuda dificultăților cu care s-au confruntat, îl va iubi pentru totdeauna.