Culorile cu efect anti-îmbătrânire: cum să alegeți nuanțele care vă întineresc.

În acest articol vă vom dezvălui câteva reguli importante, care vă vor ajuta să alegeți culoarea hainelor ca să fiți mereu elegante și, bineînțeles, mai tinere. Nuanțele alese corect, vor schimba radical aspectul dvs, dar și vârsta pe care o aveți în buletin.

 Jane Fonda

Probabil ați observat că aceeași rochie, unei femei i se potrivește de minune, pe când o altă femeie, care poartă aceeași rochie o dezavantajează și îi scoate în evidență toate defectele siluetei.

Cu siguranță dumneavoastră și o prietenă de-a dvs, ați fost în locul celor două femei. Ați remarcat că, în ciuda faptului că vă asemănați foarte mult cu ea, aveți, aceeași constituție, înălțime, greutate, mărime la îmbrăcăminte și chiar aceeași vârstă, dar dacă alegeți să purtați o rochie identică, pe dvs vă dezavantajează și vă îmbătrânește cu zece ani, pe când pe prietena dvs, o avantajează și chiar o întinerește.

Foarte multe femei nu știu faptul că, în acest caz, anume culoarea joacă un rol important. Iar rochia se potrivește de minune prietenei, anume datorită faptului că a fost aleasă corect nuanța acesteia.

Atunci când dumneavoastră, fiind o blondă cu ochi albaștri, alegeți să purtați haine în nuanță de coral, vă vor face să păreți ștearsă: ochii își pierd expresivitatea, tenul feței își pierde strălucirea și ridurile devin mai pronunțate. Iar prietena dvs, o brunetă cu ochii căprui, purtând aceeași culoare, va străluci: culoarea părului este evidențiată, tenul feței arată sănătos, de parcă prietena dvs tocmai s-a întors din vacanță.

Această nuanță o dezavantajează pe Brigitte Macron.

Iar pe Isabelle Hupper o avantajează.

VS

Albastrul deschis nu i se potrivește actriței Isabelle Hupper.

Pe când Prima Doamna a Franței strălucește la propriu în această nuanță.

De fapt, culoarea hainelor influențează în mod direct asupra vârstei dvs. „Deseori, în subconștient, asociem aspectul fizic, vârsta unei persoanei prin culorile pe care le poartă”, explică Helen Venables, directorul executiv al “House of Color”. „Persoanele tinere au tenul curat și neted, fără riduri și alte imperfecțiuni. Au tenul perfect, deoarece există un contrast între părul lor, ochii, buzele și pielea. Cu vârsta, acest contrast se pierde. Culoarea ochilor se pierde, pielea este mai subțire, iar capilarele și petele pigmentare devin mai vizibile.” Nuanța potrivită a îmbrăcămintei (precum și a machiajului și nuanța părului) schimbă radical aspectul dvs. Iată ce trebuie să faceți:

Uitați-vă în oglindă

Analizați-vă în fața oglinzii. Fața dvs este o paletă întreagă de diferite nuanțe, care sunt foarte combinate armonios între ele. Ochii, pielea, părul, sprâncenele și genele, buzele și obrajii, de fapt, au culoarea lor unică de parcă ar trece printr-un singur filtru. De exemplu, dacă aveți ochi verzi, părul blond auriu și tenul în nuanță de piersică atunci „filtrul” dvs va fi cald și deschis. Și, dacă aveți ochi albaștri cenușii, părul în nuanță închisă și tenul palid, cu siguranță „filtrul” de culoare este o nuanță rece.

Stiliștii moderni consideră analiza cromatică o știință întreagă, numindu-o coloristică.

Aquafina, Sandra Bullock, Kate Blanchett și Anne Hathaway în New York

Diferite nuanțe au proprietatea de a se evidenția reciproc − cu siguranță, ați auzit de „culori complementare”. Atunci când stiliștii aleg ținutele pentru clienții lor, iau în considerație modul în care culoarea unei bluze sau a unei rochii se va asorta cu toate nuanțele cu care natura i-a înzestrat. „Nuanțele potrivite vor etala atuurile “. Helen Venables este convinsă că prin crearea unor contraste, reușiți să ascundeți imperfecțiunile vârstei.”

Pentru a înțelege și a pătrunde în toate subtilitățile combinațiilor culorilor, mulți profesioniști au nevoie de ani de studiu. Dar, din fericire, unele trucuri pot fi învățate și fără ajutorul experților.

Tuturor femeilor li se potrivește culoarea roșie

Melania Trump

Dacă toată viața ați evitat culoarea roșie, considerând-o prea țipătoare, atunci probabil că este timpul să vă cumpărați câteva articole vestimentare în această nuanță. Mulți coloriști consideră că roșul clasic (“True Red” conform Pantone) este potrivit pentru orice femeie de orice vârstă. „Roșu este culoarea centrală, universală”, spune Helen Venables.

Va trebui să vă uitați atent la dvs pentru a înțelege ce culoare vi se potrivește cel mai bine: roșu aprins, roșu zmeură sau roșu de tomată.

Evitați culoarea neagră

Negrul o face pe Nicole Kidman mai palidă, subliniind imperfecțiunile pielii.

Culoarea albastră uniformizează nuanța tenului.

Dacă nuanța de roșu clasic se potrivește tuturor, apoi negrul, contrar stereotipului vechi,nu este o culoare și nu se potrivește nimănui. La drept vorbind, negrul nu este culoarea care să aibă effect anti-age.

Găsiți nuanța care vă avantajează

Este important să rețineți o regulă: nu există culori nepotrivite, dar nuanțe incorect alese. Spre exemplu culoarea verde este în mai multe nuanțe: jad, imperial, smarald sau iarbă. Același lucru se întâmplă și cu toate celelalte culori primare. Albastrul — se împarte în cobalt, indigo, albastru și regal. Roșu — stacojiu, morcov, roșu, vișiniu și o multitudine de nuanțe diferite, dintre care este important să alegeți nuanța care vi se potrivește.

Aceeași culoare, dar două nuanțe diferite: mai deschisă și mai caldă în ținuta actriței Susan Sarandon.

Și o nuanță mai rece de albastru în ținuta lui Brigitte Macron.

Dacă natura v-a înzestrat cu nuanțe calde (de exemplu, aveți ochi verzi sau căprui și culoarea părului blond auriu sau caramel) — alegeți culori care conțin nuanță de galben. Dacă sunteți înzestrată cu nuanțe reci (sunteți o blondă sau o brunetă cu ochi albaștri sau cenușii), atunci nuanța de albastru trebuie să se regăsească în culorile alese.

Descoperiți care sunt culorile neutre care vi se potrivesc.

Nuanța de bej o „îngălbenește” pe Maye Musk deoarece nu se potrivește bine cu nuanța de blond argintiu din părul ei și nici cu ochii ei albaștri.

Culoarea gri are un efect diferit: culoarea ochilor este mai intensă, iar tenul feței este mai armonios.

Culorile neutre pot fi purtate cu aproape orice nuanță. Alb, bej, gri, maro — toate acestea sunt culori de bază, care, de asemenea, diferă în funcție de nuanțe. De regulă, blondele „reci” arată minunat atunci când aleg să poarte culoarea albă, iar fetele cu părul în nuanță de caramel și ochi căprui arată extraordinar atunci când poartă bej. Brunetele cu ochi negri arată elegant în maro.

Atunci când alegeți culorile pe care vreți să le purtați, este important să luați în calcul în ce mod nuanța aleasă, vă subliniază tenul, părul și ochii.