Culoarea este baza aspectului exterior! Te salvează în orice situație!

Tendințele moderne ale modei ne permit să alegem pentru garderoba noastră culorile care ne avantajează. Majoritatea experților în modeling consideră că hainele de culori potrivite tenului determină starea de spirit și sănătatea noastră. Dacă nu știți care dintre culori vi se potrivește, vă propunem câteva idei despre cum puteți afla acest lucru.

Care este nuanța pielii?

Dacă vreți să știți care culoare vi se potrivește, trebuie să determinați nuanța tenului: cald sau rece.

Dacă predomină culoarea roz, aveți un ten rece și vi se potrivesc toate nuanțele culorii albastre.

Dacă aveți un ten auriu sau gălbui, înseamnă că aveți un ten cald și vi se potrivesc nuanțele culorii galbene.

Câteva teste simple și rapide vă vor ajuta să determinați tipul pielii. Priviți venele de la mâini. Dacă sunt albastre, atunci aveți un ten rece, dacă venele sunt verzi, tenul este cald. Verificați tipul apropiind de față o țesătură de culoare aurie sau un colier din aur, după care repetați procedura cu culoarea argintie. Care nuanță vă accentuează frumusețea și sclipirea din ochi? Dacă este argintiu, atunci aveți o piele de tip rece, dacă aurie – tipul este cald.

Analiza cromatică

După ce ați determinat tipul pielii, trebuie să găsiți culorile potrivite acestui ten. Dacă tenul pielii este rece, faceți parte din categoria cromatică iarnă sau vară. În cazul în care tenul este cald, atunci faceți parte din categoria toamnă sau primăvară. Să vedem în ce categorie vă încadrați!

Vara

Aveți un ten rece. Părul șaten deschis sau blond (fără nuanțe arămii sau aurii), ochi albaștri deschiși, verzi sau gri – sunteți reprezentanta grupului vară.

Iarna

Ten rece. Părul de la șaten mediu până la șaten închis sau negru, fără nuanțe de arămiu sau auriu. Ochi albaștri închiși, verzi sau căprui – sunteți reprezentanta grupului iarnă.

Primăvara

Nuanța caldă a tenului, părul blond auriu sau șaten deschis cu șuvițe strălucitoare, sunteți reprezentanta tipului primăvară. Puteți combina culorile calde și cele reci.

Toamna

Dacă aveți un ten de nuanță caldă și un păr roșcat închis, șaten închis sau negru cu nuanțe roșii sau aurii sunteți reprezentanta grupului toamnă.

Vi se poate schimba culoarea?

Culoarea de bază care ni se potrivește perfect ne urmărește pe parcursul întregii vieți. Dar, unii factori, precum bronzul, fac ca tipul tenului să devină cel de primăvară. Odată cu vârsta apare părul cărunt, se schimbă culoarea tenului, de aceea trebuie cu atenție să determinați grupa din care faceți parte, pentru că de asta depinde cât de bine și sănătos veți arăta.

Ce culori trebuie să purtați?

Garderoba trebuie să fie diversă, dar este important să alegeți culorile corecte. Nuanțele închise vor „întuneca” tenul feții, vor mări bărbia, iar nuanțele deschise nu vor evidenția trăsăturile frumoase ale feții. Cu cât mai închise sunt culoarea ochilor, părului și tenului, cu atât mai îndrăzneață trebuie să fie vestimentația. Dacă aveți părul, ochii și tenul deschise, atunci optați pentru vestimentația în culori pastelate.

Vara

Culori pastelate cu nuanțe de albastru. Culorile gri și albastru (de la albastru pal până la albastru închis) se potrivesc foarte bine. Hainele galbene, inclusiv oranj, maro, coral, roz somon nu se potrivesc acestei tipologii. Optați pentru culoarea albă.

Vară blândă

Vară naturală

Vară caldă

Iarna

Acestei tipologii i se potrivesc perfect nuanțele intense ale albastrului deschis. Folosiți roșu purpuriu, albastru regal, fucsia, verde smarald și violet închis. La fel de bine arată negru, gri închis și alb. Evitați nuanțele pastelate de galben și oranj, inclusiv maro și cărămiziu.

Iarnă naturală

Iarnă caldă

Iarnă intensă

Primăvara

Primăvara reprezintă culorile calde, roz somon, coral, cărămiziu, nuanțele de bej și fildeș. Nuanțele reci pastelate sau intense nu se potrivesc acestei tipologii.

Primăvară blândă

Primăvara intensă

Primăvara aurie

Toamna

Nuanțe calde de verde olive, cărămiziu, oranj aprins, culorile frunzelor de toamnă. Evitați toate culorile pastelate și toate nuanțele culorii albastru deschis.

Toamnă naturală

Toamnă blândă

Toamnă închis

Test: Vi se potrivește această culoare?

Îmbrăcați o haină de culoarea pe care vreți să o testați, priviți în oglindă, clipiți de câteva ori și închideți ochii. După ce deschideți ochii sesizați îndată ce vedeți, culoarea sau imaginea dvs? Dacă culoarea se evidențiază, atunci nu purtați o haină de culoare potrivită. Dacă ați evidențiat imaginea Dvs., atunci această culoare vi se potrivește perfect!

Memorizați regulile conform cărora trebuie să combinați culorile pentru a arăta perfect! Fiți mereu frumoase!