Cu un șervețel și lipici PVA și-a transformat caloriferul în bijuteria locuinței sale. Vreau și eu așa ceva!

Cea mai simplă și mai accesibilă modalitate de înfrumusețare a caloriferelor este tehnica decoupage-ului. Nu aveți nevoie de un talent deosebit, aveți nevoie doar de acuratețe și materiale alese corect. Priviți cât este de neobișnuit!

Aveți nevoie de

  • șmirghel
  • vopsea albă mată
  • hârtie de orez/șervețele cu desen
  • lipici PVA
  • pensulă
  • vopsele acrilice
  • lac termorezistent

Spălați caloriferul cu soluție de săpun. Veți avea nevoie de o perie mai lungă, deoarece ulterior va fi necesar să ajungeți și locuri mai greu accesibile. Apoi curățați toate denivelările cu șmirghel. Suprafața trebuie să fie cât mai netedă. Apoi spălați din nou.

În tehnica decupajului, de obicei, se folosesc desene gata făcute. Vă reamintim că mărimea standard a hârtiei de orez este de 34 x 100 cm. Deci, ea nu va acoperi întreaga lungime a caloriferului. De aceea, puteți alege un desen care mai apoi poate fi completat cu un alt desen. De exemplu, puteți desena până capăt cerul.

Vopsiți baza cu vopsea albă. Se usucă aproximativ timp de o zi, apoi puteți lipi desenul. Hârtia de orez trebuie decupată din timp, având în vedere lățimea secțiunilor caloriferului. Lipiți hârtia cu lipici PVA. Uniformizați și scoateți bulele de aer de sub hârtie. Completați restul desenului pe tot caloriferul.

Lucrul dvs. va rezista mai mult timp dacă va fi acoperit cu lac termorezistent. Aplicați două straturi.

Puteți folosi șervețele obișnuite cu desene în loc de hârtie de orez. În acest caz trebuie să lipiți doar stratul subțire cu desen.

Iată alte idei pentru inspirație!

Transformarea este foarte reușită, iar camera va avea un alt aspect.