Cu 1 an în urmă mi-am părăsit soția, pentru că nu mai avea grijă de sine. Am pierdut o femeie minunată.

Toți oamenii greșesc, iar acesta nu este un lucru ieșit din comun. Ba dimpotrivă, greșelile, de cele mai multe ori, ne stimulează, ne motivează, ne fac să fim mai încrezuți, deși, desigur, mulți le consideră ca fiind niște eșecuri personale pentru care se condamnă și mai mult.

Orice eșec trebuie supus unei analize minuțioase și să fie perceput, în primul rând, ca o experiență. Toată lumea greșește.

Drept exemplu ar putea servi următoarea istorie. Da, acest bărbat a comis o greșeală și acum regretă, dar totodată această greșeală l-a făcut să învețe ceva foarte important.

Bineînțeles, experiența altuia nu o poate înlocui pe cea personală, dar este bine să ne punem în locul altcuiva pentru a înțelege niște lucruri foarte simple.

Istoria unui bărbat care și-a părăsit soția:

„Acum un an mi-am părăsit soția. Am lăsat-o pentru că am întâlnit o fată tânără, atrăgătoare, care-mi oferea plăcerile pe care soția mea demult nu mi le mai oferea. Se transformase într-o femeie respingătoare, plină de celulită, vergeturi și cu burta lăsată…

Uitase de existența produselor cosmetice, a încetat să-și mai îngrijească părul și uneori cam mirosea a transpirație. A încetat să mai aibă grijă de ea: nu-și mai vopsea unghiile, nu se mai epila, nu purta sutien, motiv pentru care i se lăsaseră sânii… Toate aceste lucruri m-au afectat destul de mult. Nu mai era femeia de care mă îndrăgostisem. Și am plecat.

Astăzi, după un an de despărțire, am întâlnit-o pe fosta mea soție. Nu-mi venea să cred cât de bine arăta! Frumoasă, îngrijită, cu o siluetă suplă, purta o rochie ce-i venea de minune… Imposibil!

Nu părea să aibă trei copii (copiii mei!). Am rămas perplex, nu puteam înțelege ce anume se întâmplase. Probabil, atunci când eram împreună, nu mai avea timp să meargă la sală, pentru că ne dedica nouă tot timpul său! Nu purta sutien din simplul motiv că nu avea timp să și-l pună, alăptându-l pe mezin?

Nu-și epila picioarele și nu se pensa pentru că avea de gătit, de spălat și de făcut ordine? Acum mă întreb: poate chiar era fericită atunci? Visase mereu să aibă o familie mare și frumoasă, de care să aibă grijă. Probabil că viața ei era minunată, iar eu nu am știut să apreciez acest lucru…

Un lucru aș vrea să vă spun: știu ce înseamnă să ai o soție minunată în casă, iar eu am pierdut-o. A fost persoana, care era pentru mine cea mai mare fericire.

Am renunțat la frumusețea interioară pentru o frumusețe superficială. Iar ea l-a întâlnit pe bărbatul care a încetat să o mai considere doar o femeie de serviciu și i-a oferit timp pentru a se ocupa de sine. Acum e mult prea târziu să schimb ceva…”

De fiecare dată când veți avea impresia că cineva nu este destul de bun pentru dvs sau nu corespunde așteptărilor, studiați-vă atent și vedeți ce-i oferiți în schimb. Poate greșiți chiar în acest moment?

Apreciați persoana de alături și nu încetați să-i demonstrați că o iubiți!