Cu stil pentru orice gust: căciuli și șepci tricotate sau croșetate (26 modele)

Folosind un astfel de accesoriu, precum căciula croșetată sau tricotată, puteți crea o imagine atrăgătoare și creativă. Dacă alegeți modelul care vi se potrivește perfect, veți reuși să scoateți în evidență trăsăturile feței și să completați armonios ținuta vestimentară. În același timp, este foarte important să păstrați echilibrul între partea superioară și cea de jos.

Căciulile și șepcile croșetate și tricotate pentru sezonul 2018-2019

În acest sezon căciulile voluminoase, vor deveni un accesoriu foarte popular. Dacă doresc să corespundă ultimelor tendințe în modă femeile trebuie să aleagă modelele în stilul oversized.

Cele mai populare modele de căciuli în acest sezon vor fi următoarele:

– modelele de căciuli cu manșetă dublă din ață cu firul gros și modelul beanie.

– femeile tinere, pot opta pentru căciulile cu imprimeuri și aplicații, inscripții voluminoase brodate sau tricotate. Este de preferat ca culoarea aplicației să difere complet de nuanța căciulii. La modă vor fi aplicațiile de culoare albă, roșie, oranj și galben.

– foarte actuale vor fi căciulile de tricotaj mășcat cu pompon. Acest detaliu poate fi de orice formă și mărime. Pomponul va arăta minunat pe modelele de căciuli care se ajustează bine pe cap.

– femeile tinere pot opta pentru modelele de căciuli și șepci de culori aprinse cu pompon mare, iar pentru femeile mai în vârstă sunt recomandate pompoanele de culori neutre, pastelate.

Modele de căciuli și șepci tricotate voluminoase

Foarte practică și comodă este căciula pentru femei tricotată din lână cu fir gros. Dacă alegeți corect modelul de căciulă, care să vi se potrivească veți reuși să accentuați fragilitatea siluetei și veți echilibra proporțiile.

Acest model de căciulă are câteva caracteristici distinctive:

– pentru tricotare este folosită lâna sau firele din acril;

– pentru un volum suplimentar completați căciula cu o manșetă dublă. Unele căciuli și șepci devin voluminoase datorită împletiturilor și ornamentului complex.

– căciula sau șapca poate fi croșetată din fire de diferite culori, care creează un efect special.

– nuanțele clasice, precum alb, negru și gri vor rămâne mereu la modă. Pentru a decora aceste căciuli puteți folosi paiete de o nuanță neutră sau cu fir lurex.

– pentru femeile care și în anotimpul rece își doresc să arate elegant există modelele de căciuli tricotate din ață de culoare aprinsă.

Căciuli sau șepci de tricotaj cu manșetă

În numeroasele colecții de designer sunt foarte prezente modelele de căciuli din ață cu firul gros cu manșetă. Acest model a devenit foarte popular în rândul femeilor datorită acestor caracterisitici:

– modelul devine și mai voluminos datorită manșetei tricotate din ață cu firul gros.

– manșeta poate fi croșetată cu același model de ornament ca și partea de bază sau poate să difere de aceasta;

– în ceea ce ține de culoare, atunci puteți opta pentru modelele monocromatice sau combinațiile de două nuanțe, în timp ce manșeta formează un contrast deosebit de spectaculos;

– manșeta poate fi simplă sau dublă.

Căciuli sau șepci beanie voluminoase

Accesoriile, care în același timp sunt clasice și conțin detalii care corespund tendințelor noi – sunt căciulile și șepcile beanie de tricotaj mășcat. Și acest model are câteva caracteristici distinctive:

– căciula poate să se ajusteze perfect pe cap dar poate fi și largă;

– este croșetată folosind o varietate de ornamente și alte detalii;

– căciulile și șepcile de acest model pot conține tot felul de ornamente decorative, cum ar fi pompoanele din blană sau lână, paiete și alte elemente decorative.

Căciuli voluminoase

În sezonul 2018-2019 căciulile și șepcile tricotate din lână cu firul extra-gros sunt prezentate într-o gamă foarte variată:

– puteți alege un model de căciulă cu pompoane din blană sau din lână;

– căciulile cu urechi rămân la fel de actuale și vă permit să vă evidențiați individualitatea;

– căciula snood de tricotaj mășcat, are o formă liberă și seamănă mult cu un fular. Acest model arată foarte elegant și vă va ajuta să vă încălziți chiar și în cele mai friguroase zile;

– în sezonul de toamnă-iarnă 2018-2019 vor fi populare modelele de căciuli cu cozoroc, poate fi un model clasic de o culoare pastelată sau dimpotrivă un model îndrăzneț;

– rămâne foarte actual modelul căciulii turban. Această căciulă arată foarte original mai ales dacă este tricotată din lână. O broșă din pietre multicolore, sau cu o piatră mare, atașată de partea din față a căciulii, va deveni un decor perfect pentru această căciulă.

Căciulile sau șepcile cu elastic englezesc

În tricotarea diferitor tipuri de căciuli și șepci este folosit elasticul englezesc, care a devenit deja aproape universal. Aceste accesorii sunt caracterizate de următoarele detalii:

– deseori se folosesc modelele monocromatice sau cele în care sunt combinate două culori;

– multe modele sunt executate din lână de merino densă, care oferă un volum suplimentar;

– principala caracteristică prin care se caracterizează modelele cu elastic englezesc – este elasticitatea (căciula poate fi întinsă la maxim și apoi revine la forma inițială) și manșeta dublă.

– un model deosebit și interesant este căciula beanie, cu forma alungită;

– rămân în tendințe modelele volumetrice, realizare cu elastic englezesc. Foarte bine arată modelele cu versiunea transversală, care adaugă căciulii un volum suplimentar;

– căciulile în formă de ciorap sunt foarte populare în acest sezon și în ele la fel se utilizează elasticul englezesc;

Căciuli voluminoase cu pompon

Femeile tinere își îndreaptă din ce în ce mai des atenția către modelele de căciuli cu tricotaj mășcat și pompon. Designerii oferă diferite modele:

– pot fi prezente unul sau mai multe pompoane pe o căciulă;

– acest detaliu poate fi confecționat din aceeași ață ca și căciula tricotată sau din blană. Pomponul poate fi confecționat din aceeași lână sau să fie în contrast cu căciula.

Căciulile din ață foarte groasă

Un aspect incredibil de elegant veți obține dacă veți purta o căciulă tricotată din ață extra-groasă, care vă va proteja foarte bine de frig. Există o părere, că acest model de căciulă arată foarte îndrăzneț, dar anume această căciulă poate evidenția rafinamentul oricărei femei. Acest accesoriu se potrivește perfect cu ținutele casual și stilul oversized. De regulă, acest model este executat într-o gamă monocromatică, dar poate fi completat cu pete mici de culoare aprinsă, cu manșetă dublă sau un alt element decorativ.

– puteți completa acest model de căciulă cu un pompon din fire foarte groase;

– cel mai bine este ca această căciulă să fie de o culoare aprinsă. Sunt binevenite atât căciulile monocromatice cât și cele din două culori.

Căciulile și șepcile tricotate – cu ce să le purtați?

Cu autorul unui asemenea accesoriu precum căciula voluminoasă puteți crea niște ținute extrem de spectaculoase. Deși poate părea că, din cauza volumului său acest accesoriu poate fi combinat, nu cu orice îmbrăcăminte, să știți că acest lucru nu este adevărat. Accesoriul este universal și se asortează armonios cu aceste piese vestimentare:

– Blănurile – pentru a accentua eleganța și stilul acestor haine.

– Paltoane clasice – în acest caz trebuie să optați pentru o căciulă în stil minimalist cu un decor simplu sau fără elemente decorative.

– Geacă – cele mai reușite combinații puteți crea dacă purtați o căciulă tricotată de orice model, cu design divers.

Căciula voluminoasă cu fular

Puteți crea o imagine perfectă dacă veți completa căciula cu un fular tricotat în același stil. În acest caz sunt permise astfel de variante de combinații precum:

– căciula și fularul snood din fire groase cu același ornament și de aceeași culoare;

– accesoriile pot fi de design diferit, dar trebuie să se combine armonios între ele.