Cu siguranță vă este cunoscută regula de aur: „Nu faceți bine, ca să nu primiți rău”…

Dacă sunteți o persoană bună, cu siguranță vă este cunoscută regula de aur: „Nu faceți bine ca să nu primiți rău.” Din păcate această regulă funcționează aproape întotdeauna, dar de ce se întâmplă acest lucru?

Dacă această întrebare a apărut cel puțin odată în capul dvs, atunci vă recomandăm cu insistență, să citiți parabola de mai jos, în care veți găsi răspunsul la întrebarea care vă urmărește, și cel mai important veți înțelege cum să trăiți mai departe, văzând toată nedreptatea care se întâmplă în lume.

Într-o zi la un bătrân înțelept a venit o tânără, care plângând i-a povestit istoria sa tristă.

– Nu știu cum să mai trăiesc… cu o voce tremurândă a început tânăra. – Toată viața am tratat oamenii așa cum aș fi vrut să se comporte și cu mine, am fost sinceră cu toți și îmi deschideam sufletul pentru fiecare… Dacă era posibil încercam să fac bine tuturor, fără să aștept nimic în schimb, dar m-am ales cu răutate și batjocură. Sunt rănită și foarte obosită… Vă implor, spuneți-mi ce să fac?

Înțeleptul a ascultat-o cu răbdare, după care i-a dat fetei un sfat neobișnuit:

– Încearcă să te dezbraci și plimbă-te dezgolită pe străzile orașului – i-a sugerat bătrânul.

– Știți, nu am ajuns atât de jos… Nu cred că îmi vorbiți serios, este o glumă? Dacă aș face asta, nici nu știu la ce să mă aștept de la trecători… Cineva ar putea să râdă sau să mă dezonoreze…

Înțeleptul deodată s-a ridicat, a deschis ușa și a pus pe masă o oglindă.

– Îți este rușine să ieși în stradă dezgolită, dar dintr-un anumit motiv nu-ți este deloc rușine să mergi prin lume cu sufletul dezgolit și deschis ca această ușă. Îi lași să intre pe toți care vor. Sufletul este ca o oglindă, iată de ce toți vedem propria reflecție în alte persoane. Sufletul lor este plin de răutate și de tot felul de vicii  – anume acest tablou ei îl văd când îți privesc sufletul curat. Nu au curajul să recunoască că ești mai bună decât ei și că trebuie să se schimbe. Din păcate, acest lucru îl pot face doar oamenii cu adevărat curajoși.

– Ce ar trebui să fac? Cum aș putea schimba situația, dacă de mine nu depinde nimic? – a întrebat tânăra.

– Să mergem, vreau să-ți arăt ceva… Privește, aceasta este grădina mea. De mai mulți ani îngrijesc aceste flori minunate. Să fiu sincer, nu am văzut niciodată cum se deschid mugurii acestor flori. Tot ce am văzut – este frumusețea acestor flori, care atrag oamenii aroma lor deosebită.

Copilă, învață de la natură. Privește aceste flori superbe și fă exact ca ele – deschideți sufletul cu atenție în fața oamenilor, astfel încât nimeni să nu observe acest lucru. Deschide sufletul doar în fața oamenilor buni. Fugi de cei care îți rup petalele, le aruncă și le calcă cu picioarele. Aceste buruieni încă nu au crescut până la nivelul tău, deci nu-i poți ajuta cu nimic. În tine vor vedea doar propria reflecție urâtă.