Cu detergentul de vase se pot face multe lucruri, dar știai că se poate și asta?..

Detergentul de vase este destinat pentru îndepărtarea murdăriei de pe vase, însă acesta poate fi de ajutor prin gospodărie și în multe alte cazuri. Simplu spus, acesta este un instrument pentru curățarea diferitelor lucruri din casă. În continuare vă propunem un șir de modalități neobișnuite de folosire a acestui detergent.

1. Îndepărtarea petelor de grăsime

Detergentul de vase poate îndepărta petele de grăsime de pe orice tip de material. Puneți o picătură sau două pe pată și ștergeți cu o periuță de dinți. Apoi clătiți cu apă caldă și pata va dispărea de parcă nici nu a fost.

2. Gheață pentru traume

Turnați detergent de vase într-o pungă cu fermoar. Detergentul nu îngheață complet. În schimb acesta poate fi folosit pentru aplicarea la diferite traume.

3. Remediu împotriva muștelor

Dacă aveți în casă muște, săpunul este cel care vă va ajuta să scăpați de ele. Turnați într-un vas deschis detergent de vase aromat de aproximativ un centimetru, apoi adăugați puțină apă. Apoi acoperiți vasul cu folie alimentară și faceți câteva găuri în ea. Muștele vor fi atrase de mirosul plăcut și vor intra, dar nu vor putea ieși.

4. Îndepărtarea petelor de pe pat

Preparați o soluție, în raport de 1:1 din apă și detergent de vase. Amestecul mixați-l cu mixerul. Înmuiați o lavetă de bumbac în soluție și ștergeți petele de pe mobilă.

6. Geamuri impecabile 

Dacă doriți să nu transpire geamurile și oglinzile, trebuie să pulverizați puțin detergent pe o lavetă curată și să ștergeți până urmele vor dispărea.

7. Ungerea șuruburilor

Dacă trebuie să fixați un șurub în lemn, atunci picurați o picătură de remediu pe șurub.

8. Blană curată 

Amestecați 1 litru de apă oxigenată, 1/2 pahar de bicarbonat de sodiu și 2 lingurițe de detergent. Folosiți această soluție în calitate de șampon pentru animalele de companie. Încercați să aplicați soluția cu 10-15 minute înainte de a-l clăti.

9. Curățarea petelor de pe beton

Dacă ați observat pete de ulei pe podea. doar presărați bicarbonat de sodiu și turnați detergent deasupra. Peste câteva ore frecați cu o perie și clătiți cu apă.

10. Îndepărtarea iederei otrăvitoare

Treceți cu mâna pe care ați aplicat puțin detergent de vase peste frunzele iederei, iar peste câteva zile ele se vor vesteji. Faceți acest lucru cu mănuși de cauciuc.

11. Înlocuitor al detergentului de rufe

Amestecați câteva picături de detergent și două căni de apă, apoi turnați-le în mașina de spălat, de îndată ce s-a umplut cu apă.

12. Balonașe de săpun

Adăugați câteva picături de detergent de vase într-o sticlă de plastic umplută cu apă. Agitați-o, apoi faceți balonașe.

13. Îndepărtarea petelor de vin roșu

Adăugați 1 linguriță de detergent de vase la 1 pahar de apă oxigenată, apoi folosiți un burete pentru a stropi petele cu soluție.

14. Îndepărtarea puricilor

Detergenții de vase ucid puricii, în cazul în are îl cumpărați pentru a spăla câinele.