Cu ciorapi sau fără? 10 tipuri de încălțăminte bărbătească ce trebuie purtate corect

În fiecare an, odată cu venirea sezonului cald, bărbații își pun întrebarea: “Se pot purta sandalele cu ciorapi sau nu?”. Da, se pot purta dacă asta se face corect. Astăzi vom discuta despre secretele alegerii ciorapilor pentru diferite tipuri de încălțăminte bărbătească.

Majoritatea bărbaților au învățat să asorteze corect cămașa cu pantalonii și pantofii. Dar când vine vorba de lucruri mai subtile, cum ar fi ciorapii, apar anumite dificultăți. În asemenea cazuri este nevoie de anumite cunoștințe și de un simț al gustului.

Șlapi

Givenchy/Maison Margiela

De fapt toate regulile de etichetă spun că bărbații nu ar trebui să poartă șlapi în locuri publice, unica excepție fiind plajele. Dar se știe bine că această regulă nu prea este respectată, căci bărbații pun accent mai mult pe confort decât pe anumite norme estetice.

Dacă nu sunteți printre bărbații care urmăresc tendințele din lumea modei, vă recomandăm să purtați șlapii mereu fără ciorapi.

Espadrile

Paul Smith/Marc Jacobs

Celebra încălțăminte spaniolă se poartă fără ciorapi. Stofa naturală din care sunt făcute espadrilele asigură o ventilare foarte bună a picioarelor și înlăturarea umidității.

Mocasini

Tods

Mocasinii sunt o alegere foarte bună pentru călătorii și odihnă. Această încălțăminte este fabricată din piele moale sau piele întoarsă, fapt ce permite purtarea sa fără ciorapi.

Top-sider

Brioni

Inițial pantofii top-sider erau un atribut specific al marinarilor și iahtsmanilor, dar astăzi au ajuns printre cele mai populare tipuri de încălțăminte. La fel ca și mocasinii, acești pantofi pot fi purtați fără ciorapi.

Mules

Interesul față de acești șlapi din piele a cunoscut un având în anii ’70 ai secolului trecut și a rămas actual până în ziua de azi. La fel ca și în cazul șlapilor obișnuiți, mules se poartă fără ciorapi.

Loafer

Gucci

Loaferii eleganții trebuie purtați cu ciorapi. Ar fi ideal ca acești să fie de aceeași nuanță cu pantalonii sau dimpotrivă, să creeze un contrast puternic cu aceștia. Important e să alegeți ciorapi eleganți, modelele sportive lăsați-le pentru sport.

Oxford

Henderson baracco

Pantofii Oxford presupun un stil clasic, de aceea au nevoie de o pereche de ciorapi simpli de nuanțe închise.

Adidași

Puma

Dacă purtați adidași în situații de zi cu zi, atunci optați pentru ciorapi simpli scurți. Dar dacă este vorba de activități sportive, ar fi bine să purtați ciorapi speciali, care să asigure un confort maxim.

Monk

Santoni

Pentru serviciu la birou sau evenimente speciale pantofii monk se poartă ca și Oxford – cu ciorapi de nuanțe închise. Dar dacă e vorba de evenimente mai puțin formale, puteți îmbrăca ciorapi de orice fel, inclusiv culori deschise și imprimeuri originale.

Ghete

Alexandre Mattiussi

În cazul ghetelor totul e foarte simplu, iar șansele de a face o greșeală sunt minime. Unica recomandare e să purtați ghetele înalte cu ciorapi lungi, iar modelele joase cu ciorapi scurți.