Cu cât petreci mai mult timp cu mama ta, cu atât vei trăi mai mult!

Timpul petrecut cu părinții vârstnici este foarte important, la această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din California.

Au realizat un studiu la care au participat 1600 de adulți, vârsta lor medie fiind de 71 de ani.

14 % dintre persoanele înconjurate de atenția și dragostea celor dragi au trăit mai mult.

23 % dintre participanţii care s-au plâns de singurătate au murit în decursul următorilor şase ani.

„Nevoia pe care o avem pe parcursul vieții este foarte simplă: avem nevoie de oameni care să ne aprecieze, și care să ne aducă bucurie ”, a explicat autoarea studiului Barbara Moscowitz.

Desigur, asupra longevității vieții influențează sănătatea oamenilor precum și alți factori. Izolarea socială are un efect negativ asupra persoanelor în etate. Cu cât sunt mai în vârstă oamenii, cu atât mai mult au nevoie de o companie plăcută!

Cu toate acestea, copiii petrec mai puțin timp cu părinții − au propria lor familie, muncă, probleme, griji și responsabilități.

În acest caz, părinții nu au posibilitatea să te vadă în fiecare zi. Este important ca ei să aibă noutăți de la tine, să fie la curent cu tot ce se întâmplă în viața ta. Gândește-te la acest lucru:

Atenția și grija ta, le dau părinților tăi un sentiment de siguranță. Este important ca ei să simtă că aveți nevoie de ei. Telefonați-i zilnic pentru a le povesti cum a fost ziua voastră. Întrebați-i cum au petrecut ei ziua.

Legătura strânsă cu părinții este importantă nu numai pentru ei, ci și pentru tine: mereu vei avea nevoie de un sfat înțelept, o istorie interesantă, un sprijin într-un moment dificil.

Invită-i la cină sau vizitează-i. Fii empatic, nu uita că te așteaptă aceeași soartă.

Pentru părinți tăi, vei rămâne pentru totdeauna un copil, chiar dacă ai 40 de ani și deții funcția de șef al unei companii. Ei își vor face mereu griji pentru tine.

75 % dintre părinți menționează că, pe măsură ce copilul crește, relațiile cu el se îmbunătățesc. Acest lucru este explicat prin faptul că, este mai greu să găsești limbă comună cu un adolescent.

A avea părinți în viață este un dar minunat. De obicei înțelegem valoarea părinților noștri atunci când îi pierdem pentru totdeauna. Nu pierde timpul, sună-i chiar acum, le poți prelungi viața! Comunică cu părinții tăi cât mai des posibil – dragostea părinților este necondiționată, nelimitată și este cel mai puternic sentiment din câte există.

Cât de des comunici cu părinții tăi? Distribuie aceste informații cu prietenii şi familia.