Cu cât mai mult veți alăpta copiii, cu atât vor fi mai deștepți. Iată care este cauza:

Oamenii de știință din Brazilia și-au pus întrebarea: ar trebui oare ca femeile să-și întrerupă cariera pentru a-și  alăpta copiii? Pentru a demonstra acest lucru, aceștia au efectuat un studiu în care au implicat 6000 de copii din toate categoriile sociale născuți în 1982.

Când aceștia au atins vârsta de 30 de ani li s-a propus să rezolve un test de inteligență. De asemenea chestionarul a arătat că acești copii au primit o educație mai bună și câștigă mai bine.

Cercetătorul, doctorul Bernardo Lessa, afirmă că în perioada copilăriei nivelul IQ la copiii alăptați și la cei hrăniți cu lapte praf nu diferă. Însă odată cu vârsta, cei alăptați au obținut succese mai mari.

Este curios, de asemenea, faptul că nu există nici o legătură între statutul social al soților și faptul dacă mama va decide să alăpteze sau nu. Numărul mamelor care renunță sau nu pot, din anumite considerente, alăpta copilul, este același, indiferent de starea materială a familiei.

În baza studiilor, în cazul familiilor mai sărace, au fost obținute următoarele rezultate:

1. Copiii care au fost alăptați timp de 11-12 luni la vârsta de 30 de ani au, în medie, un nivel IQ de 101,3 puncte și un venit de circa 588 $;

2. Copiii care au fost alăptați mai puțin de o lună la vârsta de 30 de ani au, în medie, un nivel IQ de 96,4 puncte și un venit de circa 380 $;

Studiile au demonstrat și faptul că alăptatul până la vârsta de 1 an întărește imunitatea, acești copii se îmbolnăvesc mai rar și nu suferă de obezitate.

Dumneavoastră ce credeți despre alăptarea îndelungată a copiilor? Scrieți-ne în comentarii.