Cu ajutorul acestor 5 trucuri trandafirii vor rămâne înfloriți pe tot parcursul verii

Trandafirii sunt niște flori excepționale și nu în zadar sunt îndrăgite de atât de multă lume. Dar este oare posibil să te bucuri de înflorirea lor pe tot parcursul verii?

Redacția noastră vine cu câteva sfaturi care vă vor ajuta să savurați din plin florile de trandafir. Înainte de toate veți avea nevoie de soiuri cu înflorire repetată, plantate în locuri însorite. În rest tot ce aveți de făcut este să urmați niște proceduri foarte simple.

1. Tăierile în verde

Tăierea în verde este o activitate extrem de importantă pentru dezvoltarea corectă a trandafirilor. Când sunt tinere, plantele trebuie ciupite deasupra primei frunze cu 5 foliole. Această operație ar trebui repetată încă cel puțin o dată, iar drept rezultat va fi stimulată ramificarea și formarea coroanei trandafirului.

Totodată se recomandă înlăturarea lăstarilor laterali atunci când ajung la dimensiunea de 5-6 cm. Aceștia pot influența negativ calitatea florilor.

Dacă aveți soiuri care produc mai mulți boboci în vârful tulpinii, se recomandă înlăturarea bobocilor laterali încă în prima perioadă de viață a plantei. Păstrați pentru înflorire doar bobocul principal, repetând operațiunea ori de câte ori va fi nevoie.

2. Rupeți florile ofilite

Dacă observați că unele flori încep să se ofilească, eliminați-le îndată. În acest fel energia tufei va fi canalizată spre creșterea și dezvoltarea florilor sănătoase.

Lăstarii înfloriți se taie la 3-4 muguri, de unde foarte curând vor apărea noi lăstari floriferi.

3. Udați trandafirii regulat, dar fără excese

Trandafirii trebuie udați de 1-2 ori pe săptămână. Dar totodată trebuie evitate excesele. Udatul peste măsură poate provoca dezvoltarea lăstarilor în detrimentul florilor.

Pentru a prelungi perioada în care planta are acces la umiditate, aplicați mulcirea, adică acoperirea pământului din jurul plantei cu frunze sau scoarță, fapt ce va preveni evaporarea apei.

trandafiri infloriti toata vara

4. Fertilizați plantele regulat

Trandafirul este o plantă ce are nevoie de fertilizare pentru a se dezvolta fructuos. Pentru fertilizarea la rădăcină vă recomandăm să folosiți îngrășăminte speciale pe bază de fosfor, potasiu și conținut slab de azot. O alternativă bună ar fi utilizarea în calitate de îngrășământ a gunoiului de pasăre dizolvat în apă. În perioada de înflorire trandafirii ar trebuie fertilizați o dată pe săptămână.

5. Protejați trandafirii de ciuperci și dăunători

 

Dăunătorii și ciupercile ar putea fi un pericol real pentru înflorirea trandafirilor. Perioadele ploioase favorizează dezvoltarea ciupercilor. În general ar fi bine să stropiți florile săptămânal cu soluții speciale împotriva ciupercilor și dăunătorilor.

De asemenea curățați tufele de frunze ofilite și bolnave, pentru a preveni răspândirea bolii asupra întregii plante.

cum sa ai trandafiri infloriti in gradina

Urmând aceste sfaturi, vă veți putea bucura de trandafiri frumos și aromați până în toamnă! Și nu uitați că ingredientul principal în îngrijirea florilor este dragostea!

Ce alte trucuri cunoașteți pentru îngrijirea trandafirilor?

.

Sursa: landia.ro