Cu ajutorul acestor 5 trucuri mașina ta de spălat va străluci de curățenie mereu

În ziua de astăzi ne este greu să ne imaginăm o gospodărie în care să lipsească mașina de spălat. Persoanele care au prins anii ’80-’90 țin minte câtă satisfacție ne-a adus prima mașină de spălat…

De mult ori odată cu trecerea timpului mașinile nu mai lucrează la fel de bine, iar din tambur începe să miroase neplăcut. În plus ciclurile de spălare pot deveni mai lungi din cauza că mașina nu mai încălzește apa la fel de bine și, deci, consumă și mai mult curent.

Toate acestea sunt niște probleme foarte neplăcute și nedorite, dar ele pot fi soluționate!

Cum se curăță mașina de spălat

Echipa noastră a studiat multe instrucțiuni și recomandări despre întreținerea mașinii de spălat. Noi am ajuns la concluzia că practic toate componentele mașinii au nevoie să fie curățate, începând cu tamburul și terminând cu filtrele de scurgere.

Noi am rezumat toate ideile în 5 trucuri superbe cu ajutorul cărora veți uita de problemele pe care vi le face mașina de spălat!

1. Hubloul mașinii de spălat

După spălare rămân umede nu numai hainele, ci și hubloul. Străduiți-vă să îl lăsați mereu deschis dacă mașina nu funcționează, în acest fel veți preveni apariția mucegaiului în interior.

2. Curățarea garniturii

Garnitura este un element deosebit de important, căci aici de multe ori se adună murdărie și mucegai. Curățarea garniturii este o procedură destul de simplă care necesită o soluție de curățat sau bicarbonat de sodiu.

Dacă observați că în zona garniturii se adună mucegai și apare un miros specific, va trebui să utilizați o soluție destul de puternică. Dar fiți atentă: utilizarea foarte deasă a soluțiilor cu conținut de clor este contraindicată, căci poate provoca deformarea garniturii.

Așadar, aplicați pe un burete puțină soluție de curățat. Trageți atent garnitura spre exterior și ștergeți suprafețele descoperite, mai ales partea metalică. În mod similar ștergeți toată suprafața garniturii. Aveți grijă să nu o forțați prea tare, ca să nu se deterioreze.

3. Curățarea tamburului de depuneri de calcar

Depunerile de calcar de pe tambur și elementul de rezistență se pot curăța foarte simplu și la un preț accesibil.

În general depunerile de calcar sunt alcătuite din săruri de calciu și magneziu, care pot interacționa cu acizi organici și anorganici. Astfel de acizi se găsesc în orice gospodărie! Ne referim la oțet sau acid citric.

Cel mai simplu e să folosiți acid citric. Veți avea nevoie de la 1 la 6 plicuri de acid citric, cantitatea depinzând de capacitatea mașinii de spălat și de gravitatea depunerilor.

Adăugați acidul în secțiunea pentru praf de spălat și porniți mașina goală la regim de temperatură și durată maxime.

4. Curățarea casetei

Scoateți caseta conform instrucțiunii mașinii de spălat, apoi curățați-o pe interior de resturi de praf de spălat și alte murdării folosind orice soluție de curățat. În cele din urmă curățați bine toate suprafețele cu o cârpă umedă curată.

Pentru a scăpa de depunerile de rugină folosiți un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu. Înmuiați caseta în această soluție pentru cel puțin 30 de minute, dar ideal ar fi să o țineți așa măcar 1-2 ore.

5. Curățarea furtunului de scurgere

Dacă filtrul de scurgere se va înfunda peste măsură, mai târziu sau mai devreme mașina va refuza să evacueze apa prin furtun și o va face pe alte căi accesibile. Din fericirea curățarea acestui filtru este foarte simplă.

Găsiți în instrucțiunea mașinii locul filtrului, de regulă el se află în partea de jos, aproape de pardoseală. Înainte de a-l scoate, așterneți pe jos un prosop, căci se va scurge ceva apă când veți scoate filtru.

Scoateți capacul filtrului, rotindu-l contra direcției acelor ceasornicului, și curățați toată murdăria din interior. Poate fi vorba de monede, păr, scobitori etc. Apoi pur și simplu montați filtrul la loc.

Respectați aceste sfaturi simple și veți observa că mașina de spălat nu numai că nu vă face probleme, ci chiar funcționează mai bine și arată mai îngrijită, iar hainele spălate vor avea mereu un aspect curat și o aromă plăcută.

Sperăm că v-au fost utile aceste sfaturi pe care le-am pregătit pentru dvs. Distribuiți-le ca să le cunoască și prietenii dvs.!