Croșetă, pânză de canvas, fire de ațe – un lucru practic și frumos este gata!

În prezent există foarte multe materiale pentru confecții manuale. Pânza de canvas este unul dintre ele. Ea oferă foarte multe posibilități. Pânza de canvas este de mai multe feluri. Cea la care ne vom referi în acest articol este cea din plastic. Este o pânză de tip plasă pe care se pot efectua diferite tehnici de coasere. Datorită densității sale din această pânză se pot forma obiecte în volum. De exemplu genți sau diferite obiecte pentru gospodărie. În articolul de astăzi, vă vom învăța cum să meșteriți o geantă din pânză de canvas!

De fapt, la această geantă este cusută doar baza. Cusăturile se efectuează în pași mari, deoarece mărimea orificiilor este mare. Ceea ce înseamnă că lucrul se efectuează rapid spre deosebire de pânza de canvas cu ochi mic. Geanta este foarte drăguță și frumoasă!

Această geantă poate fi folosită pentru plajă, pentru gospodărie sau pentru alte necesități.

Pentru a confecționa o geantă din pânză de canvas aveți nevoie de următoarele materiale și instrumente: pânză de canvas (o puteți găsi în magazinele specializate), fire de ațe de culori diferite, ac mare, croșetă, foarfece.

Confecționarea unei genți din pânză de canvas

Înainte de toate decupați din pânză bucățile de mărimea necesară. Două dreptunghiuri de mărimea 35 x 24 cm, două dreptunghiuri de mărimea 24 x 15 cm, două fâșii pentru mânere de mărimea 35 x 15 cm. Aceste mărimi sunt pentru acest model de geantă, însă puteți opta și pentru alte mărimi în funcție de preferințe.

Pânza de canvas poate fi cusută cu punct în cruce. Este cea mai simplă tehnică de cusut cunoscută în toată lumea. Iar dacă doriți să aveți o geantă originală, puteți realiza și alte modele de cusături. De exemplu, punct în cruce alungit (adică alungit pe orizontală). Coaseți cu acest model de punct un tiv dublu pe marginea de jos a unei bucăți. Efectuați la fel și pe marginea celei de a doua bucăți mari. Priviți cum este montată geanta în prima imagine: dreptunghiurile înguste sunt plasate vertical lateral. Aceste bucăți, la fel, trebuie cusute cu model, imaginativ punând bucățile vertical. Cu alte cuvinte, ornamentele trebuie cusute pe aceste bucăți din partea bazei genții.

Între două linii cusute efectuați-o pe a treia însă din ațe mai închise la culoare. Aici, la fel, puteți coase cu punct alungit, însă cusut cu exactitate, unind rândurile. Apoi cu cea de a treia culoare uniți toate capetele de cruce, formând cruciulițe suplimentare de mărimi mari. Efectuați acest ultim ornament pe toate cele patru laturi ale genții.

Dacă ați cusut vreodată o plapumă din pătrate, atunci această etapă va fi foarte simplă. Acum trebuie să uniți toate detaliile genții cu croșeta. Nu uitați să uniți și baza genții!

Pentru a uni bucățile trebuie să efectuați piciorușe fără jeteu.

Acum etapa finală – mânerele genții. Iată bucățile pentru mânere de mărimea 38 x 3 cm.

Mânerele pentru genți trebuie prelucrate pe margine cu piciorușe fără jeteu.

Ulterior, trebuie să fixați mânerele de geantă. Puteți face acest lucru cu un ac mare, trecând acul prin orificiile necesare.

Pentru siguranță coaseți mânerele în două-trei rânduri.

Acum geanta din pânză de canvas din plastic este gata! Mai mult, aceasta este o idee excelentă pentru a o face cadou unei prietene-meșterițe. Cadoul va fi mult mai original dacă veți umple geanta cu diferite lucruri interesante pentru hand-made-uri. Va fi o adevărată fericire!

Această geantă este în același timp și frumoasă și încăpătoare. De aceea, ea poate fi folosită pentru foarte multe scopuri.

Cu ajutorul ei puteți răspândi acest gen de tehnică. Puteți merge într-un parc, să vă așezați pe o bancă și să începeți să realizați o asemenea geantă. Trecătorii vor fi uimiți și vor fi interesați de ceea ce faceți.

Iar pentru lucrurile mai ascunse de ochii lumii puteți confecționa o astfel de gentuță. Încercați!

O geantă foarte utilă!

Acum veți avea un obiect original de păstrare a diferitelor obiecte!