Creez fotografii nălucitoare care-ți vor deruta creierul

Numele meu este Monica Carvalho, și îmi place să creez fotografii amăgitoare pentru a-ți deruta creierul.

În ultimii 5 ani, am pasiunea de a crea imagini care implică scene imposibile și distorsionează percepția asupra realității a celor ce le admiră, îi face să perceapă o realitate dublă. Între ele este o legătură puternică: pot fi în antiteză sau se pot completa perfect. Toată munca mea se face în Photoshop, îmi folosesc propriile fotografii, propria imaginație și propria viziune. Este o muncă cu adevărat meticuloasă, dar rezultatul merită tot efortul depus.

În procesul de lucru, încerc să găsesc asemănări între fotografii, în ceea ce privește culoarea, textura și forma. De exemplu, cele două vârfuri de munte pe care le-am fotografiat în Grecia, i-am asemănat cu buza mea superioară; cărarea spre Oxford avea aceeași culoare ca și pielea mea; în altă imagine, ochiul meu e un fermoar; spuma și scorțișoara din cana mea, s-au transformat într-un lanț de munți stâncoși acoperiți cu zăpadă; cărarea din pădurea tomnatică, e o plapumă. În alte cazuri îmi place și să joc cu dimensiunile – prietenii mei se „îneacă” în mâinile mele; înot într-o lingură, Empire State Building s-a transformat într-o lumânare uriașă.

Seria de fotografii a Monicăi Carvalho, este o călătorie vizuală prin mintea noastră unde realitatea vieții e dublată. Fotografiile au fost create cu talent și multă imaginație.

Sper că o să-mi apreciezi și o să îți placă lucrările mele mai neobișnuite!

Ești pregătit pentru această provocare? Tu ce vezi în aceste imagini? Îți par originale?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.