Copilul dvs. are această jucărie? Să știți că el este în pericol! Familia unei fetițe ce a avut de suferit a spus adevărul.

Spinner este o nouă jucărie-antistres, care a invadat birourile, auditoriile universitare, clasele școlare și transportul public. Obsesia generală pentru această jucărie se poate compara doar cu mișcările similare în perioada de glorie a tamagochi sau tetris. Copiii și adolescenții rotesc spinnerul cu același entuziasm cu care odinioară prindeau pokemoni.

Ca și orice jucărie inovatoare, spinnerul are și o mulțime de opozanți, care afirmă că el nu este doar inutil, ci chiar dăunător. Redacția noastră a găsit motivele pentru care spinnerul a ajuns în lista jucăriilor dăunătoare.

спиннер фото

Ce reprezintă spinnerul

Spinnerul, sau sub denumirea originală de Fidget Spinner, este un obiect mic simetric, în centrul căruia se află un rulment. O ușoară apăsare pe rulment provoacă mișcarea de rotație a jucăriei în jurul axei sale.

спиннер фото

Spinnerele sunt de diferite forme și culori, dar cea mai răspândită formă este steaua cu trei colțuri.

для чего нужен спиннер

Cât de util este spinnerul pentru copii

Cercetările au dovedit că acțiunile repetitive dezvoltă concentrația copiilor ce suferă de sindromul atenției deficitare. Poți să apeși butonul pixului, să desenezi figuri identice sau poți roti spinnerul – efectul va fi același.

для чего нужен спиннер

De fapt scopul acestor “titirezi” este activizarea sistemului tactil, de aceea ele într-adevăr ajută la înlăturarea factorilor de iritație și pierdere a concentrației, orientând atenție copilului spre o singură activitate.

для чего нужен спиннер

Ce este neobișnuit

Dacă privim spinnerul din punct de vedere constructiv, el reprezintă o bucată de masă plastică sau metal cu un rulment în centru. Fiind foarte compact, spinnerul poate fi luat oriunde: la școală, în călătorie, la birou etc.

для чего нужен спиннер

Copiii organizează competiții întregi, inventează trucuri și tot felul de șmecherii, apoi filmează totul și plasează filmulețele pe internet.

для чего нужен спиннер

Părinții bat alarma

Popularitatea spinnerului îi joacă festa acestei jucării. Principalii săi opozanți sunt profesorii, care afirmă că elevii sunt atât de atrași de mișcarea spinnerului și de tot felul de trucuri, încât nu se pot concentra asupra materialelor predate la ore.

для чего нужен спиннер

În plus nu toate trucurile sunt inofensive. Mama unui copil de 11 ani din Australia a povestit cum el era cât pe ce să rămână fără un ochii după ce a ratat un truc, iar jucăria l-a rănit în apropierea ochiului.

для чего нужен спиннер

Mai mult decât atât, aceste jucării pot prezenta chiar un pericol fatal pentru copii. Kelly Joniec din Texas a povestit cum fiica sa era cât pe ce să moară după ce a înghițit din greșeală o mică piesă de la spinner. Pentru a o extrage a fost nevoie de intervenție chirurgicală.

Specialiștii afirmă că spinnerele nu sunt recomandabile pentru copiii cu vârsta de până la 8 ani. Dar chiar și după această vârstă părinții trebuie să fie foarte atenți la cum este folosită jucăria de către copii, căci un truc nereușit sau un act de curiozitate excesivă ar putea avea urmări grave pentru sănătatea copilului.

для чего нужен спиннер

Uneori copiii suferă din cauza unor lucruri de care nici nu te aștepți. Împărtășiți această informație prietenilor dvs. copiii cărora au deja această jucărie!