Copiii au nevoie de microbi! Cu cât mai mult timp copiii îl petrec afară, cu atât mai mulți anticorpi se formează în organismul lor!

Un studiu efectuat în Spania a demonstrat că pe zi ce trece putem observa tot mai puțin copii care se joacă afară. 49% din copii, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani petrec afară până la 2 ore, 11 % se joacă în aer liber mai puțin de jumătate de oră, iar 5 % nu se plimbă deloc afară, scrie Enterate de Algo.

Acest lucru se explică prin faptul că multe mame nu pot să-și ducă copiii în parcuri din cauza lipsei de timp. În același timp mamele motivează acest lucru cu timpul nefavorabil și nedorința copiilor de a ieși din casă. Este firesc, deoarece copii preferă să petreacă timpul în compania gadget-urilor.

Dar pentru a-și întări sistemul imunitar, copii au nevoie de contact cu bacteriile de afară sau din casă.

Odată ce plimbările afară au devenit o provocare adevărată, există modalități alternative de a consolida sistemul imunitar.

1. Permiteți copiilor să se joace cu animalele domestice, pentru a crește imunitatea lor.

2. Nu folosiți săpun antibacterian.

3. Permiteți copilului să se joace în noroi și să meargă desculți. Aceste lucruri îi vor întări sistemul imunitar.

4. Lăsați copilul să bage lucrurile și jucăriile în gură. Acest comportament este normal, iar această dorință a copiilor este justificată din punct de vedere evoluțional. În acest mod copiii se obișnuiesc cu microbii iar organismul formează o imunitate împotriva bacteriilor.

5. Nu exagerați cu antibioticele pentru a evita dezvoltarea superinfecțiilor.

6. Nu este nevoie să spălați hainele sau să sterilizați suzeta de fiecare dată când copilul intră în contact cu praful, blana animalelor sau alți microbi.

7. Lăsați copilul să se joace cu alți copii.

8. Copii trebuie să mănânce iaurt, conserve și ciocolată.

9. Este mai mult decât suficient să faceți baie copilului o dată pe zi.

10. Protecția exagerată nu aduce beneficii copilului, ci doar îi dăunează.

Acum știți de ce copiii adoră să se murdărească. În acest fel ei își formează imunitatea și devin mai sănătoși și mai rezistenți. Nu le stați în cale!