Conviețuirea ce jignește: femeia aflată într-o căsătorie civilă este o amantă, o parteneră, dar nu o soție.

Termenul de „căsătorie civilă” care devine din ce în ce mai popular în ultima vreme a fost, cel mai probabil, inventat de femei pentru a-l evita pe cel de concubină, parteneră, amantă etc.

Și bărbații preferă acest termen. Draga mea, suntem deja căsătoriți, dar fără ștampilă în pașaport. Ce avem astăzi la cină? Această relație este una extrem de convenabilă pentru bărbați, au parte de multă atenție și grijă, dar, în același timp, nu au nicio responsabilitate juridică. Căsătoria civilă se poate încheia în orice clipă: „Îmi împachetez lucrurile și plec în orice moment”!

Când partenerul unei prietene a decis să procure un apartament în ipotecă, ea a fost foarte sinceră cu el: acesta este apartamentul tău, eu nu voi investi nici bani, nici efort în el. Bineînțeles că el, ca un adevărat gentilom, încerca s-o convingă de faptul că totul este pentru ea, dar femeia, fiind inteligentă, înțelegea perfect cum s-ar fi putut încheia relația lor. În final el i-a propus să se căsătorească.

Majoritatea femeilor se consolează cu faptul că sunt practic căsătorite. Au grijă de concubinii lor, stau la bucătărie de dimineață până în seara, au un buget comun etc. Într-un cuvânt încearcă să construiască o celulă a societății. Își irosesc astfel timpul prețios și tinerețea cu niște bărbați, care nu sunt deloc pregătiți să le considere oficial drept soțiile lor, chiar dacă ele îi consideră drept soți.

Dragile noastre! Fiți atente! Sunteți doar niște concubine.

Femeile acceptă tacit aceste afirmații: „de ce să implicăm statul în relația noastră minunată?”. Să fim realiste. Când un bărbat afirmă, că îi este frică de o ștampilă, trebuie să-l întrebați cum se simte atunci când solicită o viză, când este bolnav și merge la spital, își reînnoiește permisul de conducere etc. Poate că are vreo fobie când aude de documentele oficiale. Cel mai probabil nu vrea să se căsătorească. Anume cu dvs!

Dacă bărbatului îi este frică să informeze societatea despre faptul că „suntem împreună”, atunci el pur și simplu nu dorește, acest lucru. Este cu gândul la altcineva, doar îi place cum gătiți. Dar nu vă percepe ca pe o soție. Până când se căsătorește oficial, el se poate considera ca un vultur liber. Dacă se simte bine, va petrece cel puțin treizeci de ani alături de dvs, considerându-se drept un vultur liber. Maică-sa nu-i va aminti că el nu mai are treizeci de ani și că nu se va mai putea căsători. El se simte foarte bine așa.

Să știți că puteți aștepta ani de zile până când vă va cere în căsătorie. Puteți, după cinci ani de relație, să cădeți în genunchi în fața lui și să-i întindeți inelul de căsătorie. Puteți afirma în continuare: „Mă simt minunat alături de el!” Puteți spune că sunteți soția lui, chiar dacă nu este așa. Puteți urî și dvs „birocrația” și „ștampilele în buletin”. Puteți considera, că vă iubește într-atât de mult, încât îi este teamă să se căsătorească, pentru că va fi prea bine. Dacă dvs doriți să vă căsătoriți, dar el tace, să știți că nu este un semn bun.

Puteți trăi așa cum vă place.

La momentul actual o fată nemăritată nu mai este o fecioară. Aceasta este o femeie care a trăit trei ani alături de un bărbat, patru ani cu altul… A ajuns la vârsta de patruzeci de ani și încă nu este căsătorită. Dacă va avea curaj, îi va spune actualului „soț”: vom sta un an împreună ca să ne obișnuim unul cu altul, apoi ne vom căsători. Dacă nu, își va pierde și ultimii ani când mai este fertilă spunând: „Da, suntem deja o familie”. Ca mai apoi să rămână singură și nefericită cu propria valiză în mână.