Ciorapii, maiourile și tricourile mele strălucesc de albeață! Iar secretul constă în…

Probabil în ținuta noastră nu poate fi nimic mai neplăcut decât un maiou sau tricou care și-a pierdut strălucirea albă de odinioară. Deosebit de actuală este această problemă în cazul hainelor copiilor.

Ce putem face într-o asemenea situație? Să le curățim prin fierbere? Să cumpărăm un înălbitor costisitor? Să le aruncăm?…

Noi vă oferim o altă soluție. Albeața strălucitoare de odinioară poate fi recuperată printr-o metodă foarte simplă și accesibilă.

De regulă ciorapii, maiourile și tricourile sunt fabricate din materiale destul de calitative, astfel încât să reziste la diverse proceduri de înălbire.

Metoda 1

Adăugați 2 pachețele de 10 g de acid boric în 10 litri de apă și amestecați bine. Înmuiați hainele albe în această soluție pentru 2 ore, după care spălați-le în mod obișnuit.

Metoda 2

Într-o găleată de apă fierbinte adăugați 200 g de praf de spălat și puțin permanganat de potasiu (apa trebuie să capete o ușoară nuanță de roz).

Atenție! E recomandat să dizolvați în prealabil permanganatul de potasiu într-un pahar separat și abia după aceea să turnați soluția în găleată ca să nu ajungă acolo cristale de permanganat.

Spălați hainele în mod obișnuit, după care înmuiați-le în amestecul obținut. Acoperiți cât mai etanș găleata cu o folie de plastic și așteptați până conținutul găleții ajunge la temperatura camerei, după care clătiți bine hainele.

De cele mai multe ori în acest fel se obține o înălbire ideală!